Ipoteze
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Aprilie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar

Ultimele subiecte
» Caragiale
Ovidiu Bojor EmptySam Ian 10, 2015 8:34 pm Scris de Horia

» Enigmele Bucurestiului
Ovidiu Bojor EmptyJoi Noi 07, 2013 4:29 pm Scris de Horia

» fara variante multiple
Ovidiu Bojor EmptyMier Noi 06, 2013 8:24 pm Scris de Horia

» Miscarea Moderata
Ovidiu Bojor EmptyMier Noi 06, 2013 8:22 pm Scris de Horia

» cum te poti debloca energetic
Ovidiu Bojor EmptyMier Ian 30, 2013 11:28 am Scris de Horia

» Texte apocrife
Ovidiu Bojor EmptyJoi Dec 06, 2012 10:31 pm Scris de Horia

» DIONISIE EXIGUUS
Ovidiu Bojor EmptyDum Noi 11, 2012 3:39 pm Scris de Horia

» Cerbobil vs Fukushima
Ovidiu Bojor EmptyJoi Noi 08, 2012 10:41 pm Scris de Horia

» filme youtube
Ovidiu Bojor EmptyJoi Noi 08, 2012 12:04 pm Scris de Horia

In loc de regulamente...

Lun Iul 21, 2008 12:42 am Scris de Horia

In loc de regulamente lungi si plicistioare pe care nu le citeste nimeni spun doar atit :
Vor fi sterse mesajele care nu respecta urmatoarele principii elementare:

-bunavointa
-bunacredinta
-buna-cuviinta
-bun-simt

In ciuda faptului ca forumul nu e vizitat …

Comentarii: 0

Bun venit !

Lun Iul 21, 2008 1:08 pm Scris de Horia

Scopul acestui forum este de a va oferi un loc de dialog civilizat.
Un loc unde discutiile sa decurga firesc, relaxat, fara incrincenari si contradictii stupide.
Am ales numele de ipoteze in ideea de a cunoaste cit mai multe puncte de vedere la intrebarile …

Comentarii: 0

Bine de stiut !

Dum Iul 27, 2008 12:11 am Scris de Horia

Acest forum fiind gratis asa cum se vede si din adresa, e bine stiut inca de la inceput ca :

- desi acum pe pagina nu apar reclame ele pot sa apara oricind iar continul lor nu depinde de mine
- forumul poate fi inaccesibil uneori din motive tehnice ... nu …

Comentarii: 0

Probleme de inregistrare ?

Joi Dec 16, 2010 12:05 pm Scris de Horia

Daca aveti probleme la inscrierea pe forum, e bine de stiut ca Yahoo mail duce mesajul in zona de spam, cautati acolo,
Daca nu merge nici asa lasati-mi un mesaj la hgrancea@gmail.com
Nu garantez ca raspund imediat, dar in citeva zile se rezolva Smile

Comentarii: 0

Cine este conectat?
În total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 19, Vin Mar 29, 2024 3:55 am
Statistici
Avem 44 membri înregistrati
Cel mai nou utilizator înregistrat este: flames

Membrii nostri au postat un numar de 986 mesaje în 240 subiecte

Ovidiu Bojor

In jos

Ovidiu Bojor Empty Ovidiu Bojor

Mesaj Scris de Horia Lun Mai 07, 2012 10:11 am

Ovidiu Bojor spune că starea de bine depinde de forul interior al fiecărei persoane

Doctorul în farmacie Ovidiu Bojor ne învață cum să trăim mai mult și mai bine prin simpla schimbare a obiceiurilor alimentare și prin folosirea remediilor naturale.
La venerabila vârstă de 87 de ani, Ovidiu Bojor are o viață activă zi de zi. În fiecare dimineață, merge la sediul „Patronatului Planta Romanica" în calitate de președinte și lucrează la diferite proiecte. Se mândrește cu faptul că, recent, a scos pe piață zece ceaiuri medicinale pentru diferite afecțiuni.
Discuția s-a axat pe cât de important este să ai un echilibru în tot ceea ce faci. De altfel, plecând de la această idee, Ovidiu Bojor a început să aplice, în urmă cu peste 30 de ani, regula celor trei de opt: opt ore de muncă, opt ore de odihnă activă și opt ore de somn.

„Weekend Adevărul": Aveți o viață activă și transmiteți multă energie pozitivă. Care este secretul dumneavoastră?

Ovidiu Bojor: Integrarea în natură și respectarea legilor naturii. Cu alte cuvinte, cu cât vom fi mai aproape de natură, cu atât vom trăi mai mult și mai bine. Asta înseamnă că trebuie să ne potrivim ceasul biologic în funcție de cele patru anotimpuri. Primăvara și vara reprezintă anotimpuri de dezvoltare maximă, iar toamna și iarna sunt ideale pentru odihnă, pentru recuperare și reflecție.
Secretul constă în cumpătare. Poate o să vă mire, dar eu am devenit adeptul stilului de viață sănătos abia după vârsta de 50 de ani. Mai exact, am adoptat regula celor „trei de opt", ideal pentru a trăi cât mai mult și mai bine.
Această regulă constă în respectarea celor opt ore de activitate, opt ore de odihnă activă (lectură, muzică, plimbări și cât mai puțin stat în fața televizorului sau a calculatorului) și opt ore de somn. Chiar dacă uneori muncesc mai mult de opt ore, niciodată nu renunț la cele opt ore de somn. Dar cel mai important lucru este să nu faci din excepție o regulă de viață.
În ceea ce privește alimentația, se spune că suntem ceea ce mâncăm și cum mâncăm. Metaforic vorbind, unii oameni mănâncă cu polonicul, iar alții cu lingura. Repede și pe fugă. Eu, în schimb, mănânc cu „lingurița", adică mestec fiecare îmbucătură de cel puțin 20 de ori. Și știți de ce? Pentru că digestia începe în cavitatea bucală, sub acțiunea enzimelor și, prin urmare, stomacul nu mai trebuie să muncească până la epuizare. Așa se explică faptul că am o stare de sănătate bună la 87 de ani. Nu am probleme de tranzit intestinal și, în plus, îmi sunt protejați ficatul și rinichii. Nu mai vorbesc de influența asupra psihicului. În plus, mănânc puțin și des. Recomand cinci mese ușoare pe zi, în jurul orelor 9, 12, 16, 18, 21.

În prezent, oamenii fac tot ce le stă în putință pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Dumneavoastră ați declarat la un moment dat că nu concepeți noțiunea de bătrânețe. De ce?
La prima vedere, obiectivul de a te menține veșnic tânăr pare ceva imposibil de atins. Însă el poate deveni realitate! Cu o condiție însă: să avem convingerea că din momentul în care a început să existe, spiritul nostru va dăinui pentru totdeauna. Așa cum există legea perenității materiei, de ce să nu existe și veșnicia sufletului? Iar în ceea ce privește transformările fizice, se știe că procesul de îmbătrânire devine vizibil după vârsta de 40 de ani. Și este lent și permanent. Cu alte cuvinte, după această vârstă, capacitatea funcțională a organismului scade cu 1% în fiecare an.În ciuda acestui fapt, în ultima jumătate de secol, în România, speranța de viață a crescut cu 15-20 de ani. Iar asta se datorează stilului de viață și îndeosebi alimentației.
Fenomenul îmbătrânirii poate fi încetinit prin alimentarea organismului cu acizi nucleici, respectiv cu ADN (acid dezoxiribonucleic) și cu ARN (acid ribonucleic). Acești acizi au capacitatea de a reînnoi celulele apărute pe măsură ce înaintăm în vârstă. Să vă explic.
Studiile au arătat că celulele mor și renasc la intervale cuprinse între unu și doi ani. Cu alte cuvinte, înainte de moarte, celulele se reproduc, dar nu mai beneficiază de aceleași proprietăți și capacități specifice adolescenței și tinereții. Iar acizii nucleici au capacitatea de a le „întineri". Ei se găsesc în grâu, în alege marine, în fulgi de ovăz, ciuperci, leguminoase (soia, fasole, linte, spanac, mazăre, andive), în produse lactate și în ouă. Așadar, este vorba de un regim lacto-vegetarian, pe care l-am numit și „regim de viață lungă". Acest tip de dietă cu caracter profilactic ar trebui adoptată de toți cei care au trecut pragul de 40 de ani.

În opinia dumneavoastră, ce obiceiuri ne scurtează viața?
Există șapte elemente care își pun amprenta negativ asupra calității vieții.
Pe primul loc, se află invidia. Trăim vremuri în care invidia a atins proporții colosale, în sensul că roade dacă cei de lângă noi au mai mult sau sunt mai buni în ceea ce fac. Însă trebuie să se știe că atunci când te bucuri de binele celui de lângă tine, acest bine se întoarce la tine.
Pe locul doi se situează lupta neloială pentru existență. Darwin a descris legea selecției naturale, dar nu a prevăzut-o și pe cea a selecției artificiale. Astăzi, indivizii cu înzestrare intelectuală și morală modestă îi răpun pe cei dotați superior sub raport intelectual și etic. Iar rezultatul selecției artificiale constă în faptul că cei răi se înmulțesc.
Pe locul trei se situează goana după bani, ce reprezintă și un punct integrat al selecției artificiale. Însă această fugă după acumularea de bunuri materiale are un preț: uzura fizică și psihică.
Pe locul patru, se situează schimbarea bruscă a modului de viață (muncim prea mult, suntem sedentari și ne odihnim foarte puțin).
Pe locul cinci se află suprapoluarea (ne intoxicăm voit cu tutun, alcool, cafea, alimente produse prin mijloace chimice și manipulate genetic), iar pe locul șase se află îndepărtarea de natură.
Locul șapte și ultimul este ocupat de greșelile pe care le facem sub aspect moral și religios. Să vă explic. Carnea animalelor pe care le ucidem și le consumăm ascunde „moartea", deoarece proteinele și grăsimile favorizează nenumărate boli. În plus, s-a constatat că animalele carnivore sunt mult mai agresive decât ierbivorele, după cum și oamenii care consumă carne sunt mai violenți decât cei care au o alimentație compusă din fructe, legume, cereale, semințe, ouă și produse lactate. Dacă totuși nu se poate renunța la carne, măcar să se prefere carnea slabă de pui și de curcan (fără pieliță) și peștele.
De vorbă cu fitoterapeutul Ovidiu Bojor, în cabinetul său
„Imaginați-vă viața ca o oglindă în care vă reflectați"
Debordați de optimism. Cum reușiți? Depinde de noi să ne cultivăm optimismul și încrederea în cei din jur. Imagina-ți-vă viața ca o oglindă în care vă reflectați: dacă zâmbim, zâmbetul se întoarce asupra noastră, dacă ne schimonosim, grimasa se întoarce tot asupra noastră. Cu alte cuvinte: dacă avem gânduri pozitive și facem bine, la fel va fi și viața noastră și a celor din jur.

Rata depresiilor a crescut mult în ultimii ani. De ce ne este tot mai greu să ne bucurăm de lucrurile din jur?

Starea de bine depinde de forul interior al fiecărei persoane. Vestea bună este că acest for interior se poate autoeduca și schimba, dacă există bunăvoință. Iar schimbarea forului interior este un lucru mare. Echilibrul interior înseamnă stabilirea unei armonii între creier, sentiment și reproducere și alimentație. Acest echilibru se asociază cu dragostea celor din jur.

Obezitatea a atins cote alarmante. Dumneavoastră vă mențineți suplu. Ce dietă aveți?

De 60 de ani am cam aceeași greutate: între 54 și 56 kg (n.r. - la înălțimea de
1,68 m). Trebuie să știti că profilaxia începe din primii ani de viață. Mulți părinți își îndoapă copiii cu mâncare și cu dulciuri, însă ei nu știu că în primii doi ani ani de viață se formează țesutul adipos. E drept că, în perioada adolescenței, copilul respectiv poate să aibă o greutate normală, însă după 18 ani va începe să acumuleze kilograme din cauza fondului predispozant. Așa se explică de ce unele persoane sunt supraponderale sau chiar obeze la vârsta adultă. Iar lupta cu kilogramele este anevoioasă.

Dumneavoastră ați fost farmacist. Totuși, la un anumit moment, ați început să studiați plantele? De ce? Putem avea încredere în puterea lor de vindecare?

Tatăl meu a fost profesor de științe naturale, și când eram mic, urcam împreună pe munte. Cunoșteam denumirea latină a tuturor plantelor. Am urmat cursurile Institutului de Medicină și Farmacie. Erau doar 50 de locuri. Însă am fost farmacist numai opt luni. Ulterior s-a ivit ocazia de a face cercetare în botanică. Circa 37 de ani am lucrat la Națiunile Unite ca expert în valorificarea resurselor naturale din țările asiatice.
Din păcate, 40% din produsele industriei românești de prelucrare a plantelor sunt de proastă calitate, deoarece nu sunt atent controlate, mai ales că mediul este tot mai poluat. De aceea, trebuie să avem mare grijă atunci când cumpărăm un produs natural. Se recomandă ceaiul vărsat, deoarece cel la pliculeț nu mai are proprietăți terapeutice. Și asta din trei motive: 1. calitatea pulberii este greu de controlat; 2. dacă o plantă are un grad mare de mărunțire, pe fondul oxidării, își pierde valabilitatea (de la un an la două luni); 3. pliculețul este confecționat din material plastic oxidabil.

Trăim vremuri stresante, iar stresul accelerează procesul de îmbătrânire. Ce leac natural cunoașteți pentru combaterea stresului?

Vă recomand un amestec de plante care este un excelent remediu de combatere a stresului. Combinați, în părți egale (de exemplu, câte zece grame), flori și frunze de păducel, flori de tei, flori de levănțică și talpa-gâștei. După aceea, faceți o infuzie dintr-o lingură rasă de amestec de plante și din 250 ml de apă clocotită. Beți o cană de ceai înainte de culcare. Rezultatele nu vor întârzia să apară. De curând am scos pe piață un remediu natural (capsule) care acționează în sensul eliminării „stresului informațional".

Cele 7 „porunci" ale lui Ovidiu Bojor

1 Nu fi invidios! Un filosof antic spunea că invidia roade pe invidios precum rugina roade fierul. Maxima aceasta spune tot despre efectul acestui sentiment.

2 Nu lupta neloial pentru existență! În prezent, indivizii mai puțin înzestrați intelectual îi răpun pe cei dotați superior sub aspect intelectual.

3 Nu fugi după bani! În caz contrar, vei ajunge să ai un stil de viață alert care antrenează după sine o alimentație improvizată și vei face exces de stimulente și de excitante.

4 Nu-ți schimba brusc modul de viață! Se pot produce dereglări cu repercursiuni majore asupra organismului.

5 Nu te otrăvi! Nu fuma, nu consuma alcool și evită alimentele produse prin mijloace chimice.

6 Nu te îndepărta de natură! Nesocotirea conceptelor de bază ale celor zece porunci înseamnă îndepărtarea creație de Creator.

7 Nu greși sub aspect etic și religios! Aceste greșeli se răsfrâng asupra noastră și ne scurtează viața.

Remediu antiastenie

Astenia de primăvară se manifestă prin stări de oboseală fizică și psihică sau, mai grav, prin depresie. Pentru a preveni astfel de stări trebuie să ne întărim sistemul imunitar. Iar cel mai bun remediu este tinctura de echinacea. Se recomandă cure de șapte zile, câte 25-30 de picături de două ori pe zi, cu pauză de șapte zile. În plus, consumați fructe și legume care conțin vitamina C, un puternic antioxidant, și luați suplimente cu Omega 3 și cu Omega 6.

"Procesul de îmbătrânire devine vizibil după vârsta de 40 de ani. Și este lent și permanent. Cu alte cuvinte, după această vârstă, capacitatea funcțională a organismului scade cu 1% în fiecare an."

"Mulți părinți își îndoapă copiii cu mâncare și cu dulciuri, însă ei nu știu că în primii doi ani ani de viață se formează țesutul adipos."
CV
- Numele: Ovidiu Bojor
- Data și locul nașterii: 1 noiembrie 1924, Reghin
- Starea civilă: Este căsătorit de 52 de ani, are doi copii
- Studiile și cariera: l Institutul de Medicină și Farmacie
- Președinte Patronatul Planta Romanica
- Membru al Academiei de Științe Medicale
- Doctor în Științe Naturale
- Oferă consultații gratuite în fiecare joi, între orele 11.00și 14.00. - Pentru programări, sunați la numărul de telefon 021.315.47.83.
- Locuiește în: București
Horia
Horia
Admin

Mesaje : 622
Data de inscriere : 20/07/2008

https://ipoteze.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum