Căutare
Ultimele subiecte
In loc de regulamente...
Lun Iul 21, 2008 12:42 am Scris de Horia
In loc de regulamente lungi si plicistioare pe care nu le citeste nimeni spun doar atit :
Vor fi sterse mesajele care nu respecta urmatoarele principii elementare:
-bunavointa
-bunacredinta
-buna-cuviinta
-bun-simt
In ciuda faptului ca forumul nu e vizitat …
Vor fi sterse mesajele care nu respecta urmatoarele principii elementare:
-bunavointa
-bunacredinta
-buna-cuviinta
-bun-simt
In ciuda faptului ca forumul nu e vizitat …
Comentarii: 0
Bun venit !
Lun Iul 21, 2008 1:08 pm Scris de Horia
Scopul acestui forum este de a va oferi un loc de dialog civilizat.
Un loc unde discutiile sa decurga firesc, relaxat, fara incrincenari si contradictii stupide.
Am ales numele de ipoteze in ideea de a cunoaste cit mai multe puncte de vedere la intrebarile …
Un loc unde discutiile sa decurga firesc, relaxat, fara incrincenari si contradictii stupide.
Am ales numele de ipoteze in ideea de a cunoaste cit mai multe puncte de vedere la intrebarile …
Comentarii: 0
Bine de stiut !
Dum Iul 27, 2008 12:11 am Scris de Horia
Acest forum fiind gratis asa cum se vede si din adresa, e bine stiut inca de la inceput ca :
- desi acum pe pagina nu apar reclame ele pot sa apara oricind iar continul lor nu depinde de mine
- forumul poate fi inaccesibil uneori din motive tehnice ... nu …
- desi acum pe pagina nu apar reclame ele pot sa apara oricind iar continul lor nu depinde de mine
- forumul poate fi inaccesibil uneori din motive tehnice ... nu …
Comentarii: 0
Probleme de inregistrare ?
Joi Dec 16, 2010 12:05 pm Scris de Horia
Daca aveti probleme la inscrierea pe forum, e bine de stiut ca Yahoo mail duce mesajul in zona de spam, cautati acolo,
Daca nu merge nici asa lasati-mi un mesaj la hgrancea@gmail.com
Nu garantez ca raspund imediat, dar in citeva zile se rezolva
Daca nu merge nici asa lasati-mi un mesaj la hgrancea@gmail.com
Nu garantez ca raspund imediat, dar in citeva zile se rezolva
Comentarii: 0
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectati a fost de 142, Mier Oct 02, 2024 6:22 am
Statistici
Avem 44 membri înregistratiCel mai nou utilizator înregistrat este: flames
Membrii nostri au postat un numar de 986 mesaje în 240 subiecte
Rosia Montana
Ipoteze :: Ipoteze :: Manipularea Media
Pagina 1 din 1
Rosia Montana
Pentru ca urmasii nostri sa mai afle vreodata cine au fost stramosii al caror sange le curge in vene !
Mai jos este un material care TREBUIE SA CIRCULE. E singura forma de protest deocamdata. Sunt informatii despre Rosia Montana si despre valoarea ei fizica, despre valoarea spirituala a zonei si mai ales despre valoarea romanului si a Romaniei, aici si in lume. Am decis sa anexez citeva fotografii facute de subsemnatul in zona acum circa 3 ani.
AM VAZUT GALERIILE DACO-ROMANE DE PESTE 2000 DE ANI!
EXISTA!
NU SUNT O MINCIUNA!
Acolo se ascunde un tezaur urias ce nu va putea fi masurat nicicind in bani! Am gasit ghidul local recomandat (clandestin, in soapta, la ureche! - dureros!) care stie foarte multe (nu din presa!) si care ne-a dus in adincurile pamintului. Si mai ales ale istoriei. Si cind am iesit la suprafata ne-am dat seama in ce hau fara fund de fapt suntem pe cale sa fim aruncati.
Cezar Aanicai / Iasi, mai 2010
" ...Rosia Montana este cea mai veche localitate din Romania , atestata de la anul 131 dupa Hristos.
..De-a lungul istoriei, ispita aurului a atras aici toate neamurile Europei, facand din Rosia un orasel cosmopolit.
..Din Rosia s-au ridicat, de-a lungul timpului, multi luptatori ardeleni, cum au fost Simion Balint, George Gritta, luptator in revolutia de la 1848, alaturi de Avram Iancu..
..In Rosia, stradutele inguste si pietruite, casele de patrimoniu, construite in stil baroc de arhitecti italieni (Strada siciliana), in urma cu aproape doua sute de ani, te transporta in alt timp..
...Ultimele 330 de tone de aur si 1680 de argint vor sa fie exploatate, pana la ultima roca de minereu, de compania Gold Corporation, careia i-a fost concesionata exploatarea.
..Doar douazeci de mii de dolari pe an plateste statului roman compania Gold Corporation, chiria pentru concesiunea a 520 de kilometri patrati, inima de aur a Apusenilor.
Concesiunea s-a facut pe 20 de ani, din 1997, deci ar mai fi inca sapte ani de-acum incolo.
..Vedem zilnic cum angajatii companiei intra in galerii, sub pretextul ca iau probe si fac masuratori, pana ce vor incepe oficial exploatarea, dar nimeni nu-i controleaza daca iau sau nu iau aur de-acolo...
..Uraniul ni l-au exploatat rusii in totalitate, iar acum vom ramane si fara aur, daca romanii nu se trezesc la timp.
De la Bucuresti sau din alta parte a lumii nu-si dau seama de dimensiunile reale ale tragediei de la Rosia Montana , iar cand vin aici si afla adevarul, sunt izbiti de anormalitatea acestei situatii, de lipsa de reactie a Guvernului si a administratiei locale, fata de aceasta stare de lucruri.
Toti scriu acolo ca nu-si pot inchipui ca vestigiile istorice, galeriile romane, bisericile si cimitirele istorice, bucati intregi de munte s-ar narui intr-un iaz de cianura.
Toti ne incurajeaza sa rezistam! Toti vor sa fie de folos cu ceva, un lucru cat de marunt. Solidaritatea aceasta de la om la om face mai mult decat orice gest politic din departare, si acesta indelung asteptat.
"Rezistati! Rezistati!" ne indeamna toata lumea, dar nu e usor, sa stiti, sa-ti traiesti viata ca in vitrina, observat, filmat si fotografiat tot timpul, pandit din fata casei, spionat obstructionat in orice faci sau ai intentia sa incepi. E o tensiune continua care slabeste numai de vineri dupa amiaza pana luni dimineata, atunci cand "observatorii" Gold-ului se aduna de pe ulite, unde se plimba in costumele lor spilcuite si cu ochelari negri la ochi, plini de emfaza (vezi Doamne, au cumparat aproape tot si ei sunt stapanii Rosiei), si pleaca cu masinile lor scumpe in week-end. Abia atunci, noi putem sa lasam garda jos si sa traim, sa ne strigam bucuriile sau sa ne plangem necazurile, pe un ton de normalitate.
Si cum sa nu ravneasca la aurul Apusenilor , cand in el sunt, in procente mai mari decat oriunde in lume, si metalele rare atat de cautate de industria constructoare de nave spatiale: titan, vanadiu, wolfram, molibden.
Daca macar un singur om va ramane aici si nu-si va vinde proprietatea, compania nu va putea sa treaca peste el. Cred cu tarie ca nu ne luptam cu morile de vant si ca lupta noastra nu e in zadar.Nu se poate sa scoti o localitate in afara existentei, pentru ca vrea o companie straina sa le ia acest drept in numele lacomiei. Daca litigiul cu Gold ar mai tine o suta de ani, rezistenta Rosiei s-ar stinge, treptat. Probabil, asta urmareste compania. Poate daca romanii si-ar lua un petic de pamant pe dealurile acestea si nu l-ar ceda in ruptul capului, atunci ei nu vor avea sorti de izbanda, in vecii vecilor. Iata, membri ai organizatiei mondiale "Green Peace" si-au cumparat loturi fie si de cativa metri patrati in Rosia Montana, pe care nu le vor vinde companiei cu nici un pret, ba chiar au confectionat tablite pe care scrie: "Aceasta proprietate nu este de vanzare", pe care le-au impartit rosienilor, ca sa descurajeze orice tentativa a companiei de a-i ispiti sa ii vanda casele. Acum, Gold Corporation (Gabriel Resources si alte companii subsidiare dupa care se ascunde) si-a angajat cea mai mare companie de publicitate din Bucuresti, a regizorului Bogdan Naumovici, ca sa le faca propaganda proiectului minier de la Rosia Montana. Chiar daca mult prea tarziu, reclama a fost oprita, in cele din urma, pentru minciunile continute in ea.
O lovitura dura pentru companie.
Avem nevoie de exprimarea solidaritatii cu lupta noastra. Sa vina aici cei care cunosc drama noastra, sa ne sprijine moral, sa aratam Gold-ului ca nu suntem asa putini, ca avem si pe altii de partea noastra. Sa facem si noi actiuni de intimidare, asa cum fac ei, nu doar sa tacem si sa inghitim. Noi suntem vreo 20 de familii, ultimii luptatori impotriva Gold-ului, care nu vom pleca nici in ruptul capului. Oricati bani ne-ar da, cu orice ne-ar tenta, noi nu plecam. Mie sa-mi dea America toata sa fie a mea, si eu nu plec din Rosia Montana ."
Eugen Cornea, capetenia rezistentei antigoldiste de la Rosia Montana
Am fost astazi la o intalnire cu profesori universitari si alti oameni pregatiti in diferite domenii care-si bat capul cum sa salveze muntii Apuseni de explatare si de distrugere totata. Sincer, nu pot sa stau nepasatoare la ce se intampla si simt ca daca eu nu ma ridic,tu nu te ridici, ala nu se ridica, nu ne ridicam cu totii, tragedia se va intampla si nepasarea de acum ne va costa enorm.
Oamenii sunt constienti de amploarea situatiei de faptul ca astia care ne conduc stau sluj in fata banilor,ca au vandut tara pe nimic.
In principiu, s-a recunoscut ca sunt multi Romani care vor bine, dar care nu il pot realiza, pentru ca, urmare a manipularii, au reusit astia sa ne demoralizeze si sa ne dezbine.
Fiecare invitat, specialist pe felia lui a vorbit despre efectele, numai negative , ale explaotarii miniere pe care vor sa o inceapa la Rosia Montana
Prof. univ. dr. Ion Brad - membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, biochimist a explicat clar care sunt efectele cianurilor rezultate din exploatare asupra organismelor vii: moarte sigura pentru mediu plante, animale si oameni pe o raza de sute de km (inclusiv in tarile vecine) din cauza vaporilor de cianura care se ridica in aer
Prof. dr. Vasile Boroneant, istoric, a povestit despre valoarea siturilor dacice, a galeriilor romane vechi de peste 2000 de ani si despre pierderea identitatii Poporului Roman si a intregului sau certificat de nastere dacic.
S-a vorbit despre faptul ca asta este rezarva strategica de aur a Romaniei, de care se stie de mii de ani, pe care dacii au exploatat-o cu masura si pe care au lasat-o mostenire gestionarea urmasilor pt independenta a Poporului Roman si despre faptul ca in Muntii Apuseni pe langa cea mai mare rezerva de aur si argint din europa, aur de o calitate ridicata, mult superioara, ar fi si o rezerva uriasa de wolfram metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, foarte necesar, in industria militara si spatiala si in economie in general sunt multe care se invart in jurul regiunii Apuseni pe care vor sa ii distruga e plin de zacaminte, si pe toate vor sa le exploateze, statul roman primeste nimic, adica 1 miliard de dolari in 20 de ani de exploatare, adica 15 % iar explatatorii iau restul de 85 %, si lasa in urma distrugeri istorice, ecologice, umane, NATIONALE , economice inestimabile.
Pentru pamantul asta au murit Dacii, au murit marii Domnitori Romani, milioane de Romani de-a lungul secolelor ca sa il apere de asupritori si ca sa il dam noi degeaba astazi.
Pasivitatea o sa ne coste scump.
Eu cred ca nu putem sta indiferenti fata de mostenirea pe care o avem, care e a noastra, nu a canadienilor sau a altora. E ca si cum vine unu sa iti ia casa cu tot ce ti-au lasat parintii, pamantul, hainele, amintirile, si tu te uiti la el cum o face si il lasi in pace.
Ce e de facut ? Cum putem incepe sa ajutam ?
Cred ca trebuie, in primul rand, ca toata lumea sa afle despre asta sa afle adevarul. Oamenii nu stiu ce se intampla. Apoi, impreuna oamenii trebuie sa spuna NU !!
Pentru asta trebuie sa ne gandim repede, pentru ca nu e timp, la ce anume putem sa facem, cum putem sa contibuim cu resursele pe care le avem, si aici ma gandesc sa punem in aplicare totul pentru scopul asta care ne priveste direct. sa punem in miscare pe toata lumea pe care o cunoastem, care, la randul ei va angrena mai departe alte roti.
De la KHANDAHAR la ROȘIA MONTANĂ, între SUA și RUSIA
Intre CRIZĂ și TERORISM, ROMÂNIA și AFGANISTAN sunt singurele puteri ale lumii în domeniul materialelor strategice!
AMERICA nu are zăcăminte de URANIU.
Tot așa cum RUSIA nu deține zăcăminte de WOLFRAM.
Fără aceste două elemente, SUA și RUSIA sunt ZERO! Sunt niște neica-nimeni în materie de supremație MILITARĂ.
Wolframul, un metal mai scump decât aurul și mult mai prețios, greu de găsit, este foarte necesar în industria militară și spațială, iar uraniul în industria nucleară.
Primul se află, in cantități INEPUIZABILE și în starea cea mai pură (nemaifiind necesare procedee industriale costisitoare de decantare a lui) doar în ROMANIA. La ROȘIA MONTANA !
Zbaterea de a pune gheara pe minele de aur de la Roșia Montana are acum o miză periculoasă, cu atât mai mult cu cât Exploziv-News și GIS-SSR o dezvăluie în premieră:
Zăcăminte de wolfram, neexplorate niciodată, se găsesc însă, în cantități uriașe, și în munții Retezat (zona Gugu și Sureanu, axa care le unește trecând prin Vârful Peleaga, ca punct de reper. Exact zona în care a căzut, în urmă cu câteva luni, aeronava militară israeliană - posibil neîntâmplător în misiune în acea zona!) și, înainte de 1989, au fost păzite cu strășnicie, de către DEPARTAMENTUL ZERO.
Cel care le-a detectat, extrasenzorial, era să plătească cu viața, în urma unui atentat psihotronic al rușilor, curajul de a dezvălui adevărul, în cadrul unor cursuri speciale, destinate profesioniștilor din serviciile secrete militare ale României. Numele lui este Vasile RUDAN, cel care, dealtminteri, este și părintele legendarului Departament.
In aceeași zi în care profesorul RUDAN era găsit aproape mort în apartamentul său din București (cu câteva zile înainte, el dezvăluise unor apropiați din SRI și DGIA că fusese de două ori amenințat cu moartea de un anume rus FONAREFF, fost ofițer KGB), generalul David H. Petraeus, comandantul forțelor americane din Afganistan, avea aproape aceeași soartă cu a profesorului român.
Generalului american i se întâmpla asta deoarece, într-o conferință de presă, scăpase un alt adevăr: motivul prezenței NATO în AFGANISTAN nu erau teroriștii. Ci uriașele zăcăminte de URANIU pur!
În Munții Khwaja Rawash, situați la nord de Kabul, dar și în Koh Mir Daoud, lângă Herat și Kharkiz, în provincia Khandahar, există cele mai mari zăcăminte de uraniu din lume, la fel cum, în materie de wolfram, România deține supremația mondială.
Mai jos este un material care TREBUIE SA CIRCULE. E singura forma de protest deocamdata. Sunt informatii despre Rosia Montana si despre valoarea ei fizica, despre valoarea spirituala a zonei si mai ales despre valoarea romanului si a Romaniei, aici si in lume. Am decis sa anexez citeva fotografii facute de subsemnatul in zona acum circa 3 ani.
AM VAZUT GALERIILE DACO-ROMANE DE PESTE 2000 DE ANI!
EXISTA!
NU SUNT O MINCIUNA!
Acolo se ascunde un tezaur urias ce nu va putea fi masurat nicicind in bani! Am gasit ghidul local recomandat (clandestin, in soapta, la ureche! - dureros!) care stie foarte multe (nu din presa!) si care ne-a dus in adincurile pamintului. Si mai ales ale istoriei. Si cind am iesit la suprafata ne-am dat seama in ce hau fara fund de fapt suntem pe cale sa fim aruncati.
Cezar Aanicai / Iasi, mai 2010
" ...Rosia Montana este cea mai veche localitate din Romania , atestata de la anul 131 dupa Hristos.
..De-a lungul istoriei, ispita aurului a atras aici toate neamurile Europei, facand din Rosia un orasel cosmopolit.
..Din Rosia s-au ridicat, de-a lungul timpului, multi luptatori ardeleni, cum au fost Simion Balint, George Gritta, luptator in revolutia de la 1848, alaturi de Avram Iancu..
..In Rosia, stradutele inguste si pietruite, casele de patrimoniu, construite in stil baroc de arhitecti italieni (Strada siciliana), in urma cu aproape doua sute de ani, te transporta in alt timp..
...Ultimele 330 de tone de aur si 1680 de argint vor sa fie exploatate, pana la ultima roca de minereu, de compania Gold Corporation, careia i-a fost concesionata exploatarea.
..Doar douazeci de mii de dolari pe an plateste statului roman compania Gold Corporation, chiria pentru concesiunea a 520 de kilometri patrati, inima de aur a Apusenilor.
Concesiunea s-a facut pe 20 de ani, din 1997, deci ar mai fi inca sapte ani de-acum incolo.
..Vedem zilnic cum angajatii companiei intra in galerii, sub pretextul ca iau probe si fac masuratori, pana ce vor incepe oficial exploatarea, dar nimeni nu-i controleaza daca iau sau nu iau aur de-acolo...
..Uraniul ni l-au exploatat rusii in totalitate, iar acum vom ramane si fara aur, daca romanii nu se trezesc la timp.
De la Bucuresti sau din alta parte a lumii nu-si dau seama de dimensiunile reale ale tragediei de la Rosia Montana , iar cand vin aici si afla adevarul, sunt izbiti de anormalitatea acestei situatii, de lipsa de reactie a Guvernului si a administratiei locale, fata de aceasta stare de lucruri.
Toti scriu acolo ca nu-si pot inchipui ca vestigiile istorice, galeriile romane, bisericile si cimitirele istorice, bucati intregi de munte s-ar narui intr-un iaz de cianura.
Toti ne incurajeaza sa rezistam! Toti vor sa fie de folos cu ceva, un lucru cat de marunt. Solidaritatea aceasta de la om la om face mai mult decat orice gest politic din departare, si acesta indelung asteptat.
"Rezistati! Rezistati!" ne indeamna toata lumea, dar nu e usor, sa stiti, sa-ti traiesti viata ca in vitrina, observat, filmat si fotografiat tot timpul, pandit din fata casei, spionat obstructionat in orice faci sau ai intentia sa incepi. E o tensiune continua care slabeste numai de vineri dupa amiaza pana luni dimineata, atunci cand "observatorii" Gold-ului se aduna de pe ulite, unde se plimba in costumele lor spilcuite si cu ochelari negri la ochi, plini de emfaza (vezi Doamne, au cumparat aproape tot si ei sunt stapanii Rosiei), si pleaca cu masinile lor scumpe in week-end. Abia atunci, noi putem sa lasam garda jos si sa traim, sa ne strigam bucuriile sau sa ne plangem necazurile, pe un ton de normalitate.
Si cum sa nu ravneasca la aurul Apusenilor , cand in el sunt, in procente mai mari decat oriunde in lume, si metalele rare atat de cautate de industria constructoare de nave spatiale: titan, vanadiu, wolfram, molibden.
Daca macar un singur om va ramane aici si nu-si va vinde proprietatea, compania nu va putea sa treaca peste el. Cred cu tarie ca nu ne luptam cu morile de vant si ca lupta noastra nu e in zadar.Nu se poate sa scoti o localitate in afara existentei, pentru ca vrea o companie straina sa le ia acest drept in numele lacomiei. Daca litigiul cu Gold ar mai tine o suta de ani, rezistenta Rosiei s-ar stinge, treptat. Probabil, asta urmareste compania. Poate daca romanii si-ar lua un petic de pamant pe dealurile acestea si nu l-ar ceda in ruptul capului, atunci ei nu vor avea sorti de izbanda, in vecii vecilor. Iata, membri ai organizatiei mondiale "Green Peace" si-au cumparat loturi fie si de cativa metri patrati in Rosia Montana, pe care nu le vor vinde companiei cu nici un pret, ba chiar au confectionat tablite pe care scrie: "Aceasta proprietate nu este de vanzare", pe care le-au impartit rosienilor, ca sa descurajeze orice tentativa a companiei de a-i ispiti sa ii vanda casele. Acum, Gold Corporation (Gabriel Resources si alte companii subsidiare dupa care se ascunde) si-a angajat cea mai mare companie de publicitate din Bucuresti, a regizorului Bogdan Naumovici, ca sa le faca propaganda proiectului minier de la Rosia Montana. Chiar daca mult prea tarziu, reclama a fost oprita, in cele din urma, pentru minciunile continute in ea.
O lovitura dura pentru companie.
Avem nevoie de exprimarea solidaritatii cu lupta noastra. Sa vina aici cei care cunosc drama noastra, sa ne sprijine moral, sa aratam Gold-ului ca nu suntem asa putini, ca avem si pe altii de partea noastra. Sa facem si noi actiuni de intimidare, asa cum fac ei, nu doar sa tacem si sa inghitim. Noi suntem vreo 20 de familii, ultimii luptatori impotriva Gold-ului, care nu vom pleca nici in ruptul capului. Oricati bani ne-ar da, cu orice ne-ar tenta, noi nu plecam. Mie sa-mi dea America toata sa fie a mea, si eu nu plec din Rosia Montana ."
Eugen Cornea, capetenia rezistentei antigoldiste de la Rosia Montana
Am fost astazi la o intalnire cu profesori universitari si alti oameni pregatiti in diferite domenii care-si bat capul cum sa salveze muntii Apuseni de explatare si de distrugere totata. Sincer, nu pot sa stau nepasatoare la ce se intampla si simt ca daca eu nu ma ridic,tu nu te ridici, ala nu se ridica, nu ne ridicam cu totii, tragedia se va intampla si nepasarea de acum ne va costa enorm.
Oamenii sunt constienti de amploarea situatiei de faptul ca astia care ne conduc stau sluj in fata banilor,ca au vandut tara pe nimic.
In principiu, s-a recunoscut ca sunt multi Romani care vor bine, dar care nu il pot realiza, pentru ca, urmare a manipularii, au reusit astia sa ne demoralizeze si sa ne dezbine.
Fiecare invitat, specialist pe felia lui a vorbit despre efectele, numai negative , ale explaotarii miniere pe care vor sa o inceapa la Rosia Montana
Prof. univ. dr. Ion Brad - membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, biochimist a explicat clar care sunt efectele cianurilor rezultate din exploatare asupra organismelor vii: moarte sigura pentru mediu plante, animale si oameni pe o raza de sute de km (inclusiv in tarile vecine) din cauza vaporilor de cianura care se ridica in aer
Prof. dr. Vasile Boroneant, istoric, a povestit despre valoarea siturilor dacice, a galeriilor romane vechi de peste 2000 de ani si despre pierderea identitatii Poporului Roman si a intregului sau certificat de nastere dacic.
S-a vorbit despre faptul ca asta este rezarva strategica de aur a Romaniei, de care se stie de mii de ani, pe care dacii au exploatat-o cu masura si pe care au lasat-o mostenire gestionarea urmasilor pt independenta a Poporului Roman si despre faptul ca in Muntii Apuseni pe langa cea mai mare rezerva de aur si argint din europa, aur de o calitate ridicata, mult superioara, ar fi si o rezerva uriasa de wolfram metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, foarte necesar, in industria militara si spatiala si in economie in general sunt multe care se invart in jurul regiunii Apuseni pe care vor sa ii distruga e plin de zacaminte, si pe toate vor sa le exploateze, statul roman primeste nimic, adica 1 miliard de dolari in 20 de ani de exploatare, adica 15 % iar explatatorii iau restul de 85 %, si lasa in urma distrugeri istorice, ecologice, umane, NATIONALE , economice inestimabile.
Pentru pamantul asta au murit Dacii, au murit marii Domnitori Romani, milioane de Romani de-a lungul secolelor ca sa il apere de asupritori si ca sa il dam noi degeaba astazi.
Pasivitatea o sa ne coste scump.
Eu cred ca nu putem sta indiferenti fata de mostenirea pe care o avem, care e a noastra, nu a canadienilor sau a altora. E ca si cum vine unu sa iti ia casa cu tot ce ti-au lasat parintii, pamantul, hainele, amintirile, si tu te uiti la el cum o face si il lasi in pace.
Ce e de facut ? Cum putem incepe sa ajutam ?
Cred ca trebuie, in primul rand, ca toata lumea sa afle despre asta sa afle adevarul. Oamenii nu stiu ce se intampla. Apoi, impreuna oamenii trebuie sa spuna NU !!
Pentru asta trebuie sa ne gandim repede, pentru ca nu e timp, la ce anume putem sa facem, cum putem sa contibuim cu resursele pe care le avem, si aici ma gandesc sa punem in aplicare totul pentru scopul asta care ne priveste direct. sa punem in miscare pe toata lumea pe care o cunoastem, care, la randul ei va angrena mai departe alte roti.
De la KHANDAHAR la ROȘIA MONTANĂ, între SUA și RUSIA
Intre CRIZĂ și TERORISM, ROMÂNIA și AFGANISTAN sunt singurele puteri ale lumii în domeniul materialelor strategice!
AMERICA nu are zăcăminte de URANIU.
Tot așa cum RUSIA nu deține zăcăminte de WOLFRAM.
Fără aceste două elemente, SUA și RUSIA sunt ZERO! Sunt niște neica-nimeni în materie de supremație MILITARĂ.
Wolframul, un metal mai scump decât aurul și mult mai prețios, greu de găsit, este foarte necesar în industria militară și spațială, iar uraniul în industria nucleară.
Primul se află, in cantități INEPUIZABILE și în starea cea mai pură (nemaifiind necesare procedee industriale costisitoare de decantare a lui) doar în ROMANIA. La ROȘIA MONTANA !
Zbaterea de a pune gheara pe minele de aur de la Roșia Montana are acum o miză periculoasă, cu atât mai mult cu cât Exploziv-News și GIS-SSR o dezvăluie în premieră:
Zăcăminte de wolfram, neexplorate niciodată, se găsesc însă, în cantități uriașe, și în munții Retezat (zona Gugu și Sureanu, axa care le unește trecând prin Vârful Peleaga, ca punct de reper. Exact zona în care a căzut, în urmă cu câteva luni, aeronava militară israeliană - posibil neîntâmplător în misiune în acea zona!) și, înainte de 1989, au fost păzite cu strășnicie, de către DEPARTAMENTUL ZERO.
Cel care le-a detectat, extrasenzorial, era să plătească cu viața, în urma unui atentat psihotronic al rușilor, curajul de a dezvălui adevărul, în cadrul unor cursuri speciale, destinate profesioniștilor din serviciile secrete militare ale României. Numele lui este Vasile RUDAN, cel care, dealtminteri, este și părintele legendarului Departament.
In aceeași zi în care profesorul RUDAN era găsit aproape mort în apartamentul său din București (cu câteva zile înainte, el dezvăluise unor apropiați din SRI și DGIA că fusese de două ori amenințat cu moartea de un anume rus FONAREFF, fost ofițer KGB), generalul David H. Petraeus, comandantul forțelor americane din Afganistan, avea aproape aceeași soartă cu a profesorului român.
Generalului american i se întâmpla asta deoarece, într-o conferință de presă, scăpase un alt adevăr: motivul prezenței NATO în AFGANISTAN nu erau teroriștii. Ci uriașele zăcăminte de URANIU pur!
În Munții Khwaja Rawash, situați la nord de Kabul, dar și în Koh Mir Daoud, lângă Herat și Kharkiz, în provincia Khandahar, există cele mai mari zăcăminte de uraniu din lume, la fel cum, în materie de wolfram, România deține supremația mondială.
Re: Rosia Montana
Mă uit cu nedumerire cum, de câteva luni, pe toate canalele media se desfășoară o campanie susținută a celor de la Roșia Montana Gold Corporation. Văd cum RMGC distribuie cu generozitate bugete imense în, practic, toată presa. Este o lecție pe care o primim și care ne demonstrează cum poate fi sugrumată informarea corectă deoarece este bine cunoscut că nu poți ataca un client care desfășoară o campanie publicitară prin intermediul tău(cel puțin așa știu eu că funcționează lucrurile în presă). Unde sunt show-urile TV în care analiștii demonstrau dezastrul ecologic care va rezulta în urma exploatării de-acolo? Vrajă! Probabil au fost folosite doar ca mijloc de creștere a prețului sau a dimensiunii pachetului publicitar. Unde sunt ziarele care publicau reportaje de la fața locului? Duse! În locul reportajelor avem reclame generoase.
Să discutăm acum despre moralitatea mesajului campaniei, cum că oamenii ăia nu vor decât să muncească. Să ne înțelegem bine: faptul că nu ai unde munci nu-ți dă dreptul să faci orice. Hai să ne întrebăm logic: în cazul în care n-am unde munci am dreptul să-mi închiriez casa unora care vor să testeze o bombă atomică? Evident nu! Munții ăia nu sunt nici ai lu' tanti care se plânge că nu mai are bani de concedii, nici ai moșului care încearcă să mă facă vinovat pe mine că nu sunt locuri de muncă, nici ai puștanului și nici ai lu' nenea ăla care-mi spune că acolo vremea e nașpa, agricultură nu se poate face, iar turism, ce să vezi?, nimic! Faptul că n-ai unde munci nu-ți dă dreptul să produci modificări ale reliefului, să distrugi situri arheologice sau să produci distrugeri iremediabile asupra mediului. Nu poți face asta pentru că nu e moral! Mai mult, lumea asta nu e numai a ta, mai sunt mulți alții care vor veni după tine și care au dreptul să beneficieze de un mediu cât mai curat. Nimeni nu-ți dă voie ție să faci praf o zonă doar pentru că n-ai unde munci! Dacă nu mă credeți mergeți la Rio Tinto în Spania ca să vedeți ce-a însemnat o exploatare nebună și ce-a rămas în urma sa. Și, mai mult, veți vedea comunități întregi care suferă de pe urma"beneficiilor" aduse de oamenii din trecut care, probabil, și ei nu voiau nimic altceva decât să muncească.
În final nu-mi mai rămâne nimic de făcut decât să vorbesc despre oamenii locului cărora li s-a pus pumnul în gură. Știți că e un nene în publicitatea RMGC care spune doct că solul de-acolo nu e bun de nimic. Așa o fi, însă nu înțeleg de ce oameni precum Eugen David se încăpățânează să rămână acolo și să trăiască din agricultură. Și nu este singurul care se opune unei corporații care, nu-i așa, nu-i vrea decât binele! Puteți citi mai multe despre Eugen într-un reportaj publicat pe site-ul Pulitzer Center sau pe site-ul Asociației Alburnus Maior. Există și o altă Roșia Montana, total diferită de cea prezentată în clipurile publicitare ale "binefăcătorilor săi" de peste Ocean. Și acea Roșia Montană nu vrea decât să fie salvată!
Luat de aici:
http://trenduri.blogspot.com/2011/12/oamenii-de-pe-strada-mea-nu-vor-decat.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TrenduriEconomice+%28Trenduri+economice%29&m=1
Să discutăm acum despre moralitatea mesajului campaniei, cum că oamenii ăia nu vor decât să muncească. Să ne înțelegem bine: faptul că nu ai unde munci nu-ți dă dreptul să faci orice. Hai să ne întrebăm logic: în cazul în care n-am unde munci am dreptul să-mi închiriez casa unora care vor să testeze o bombă atomică? Evident nu! Munții ăia nu sunt nici ai lu' tanti care se plânge că nu mai are bani de concedii, nici ai moșului care încearcă să mă facă vinovat pe mine că nu sunt locuri de muncă, nici ai puștanului și nici ai lu' nenea ăla care-mi spune că acolo vremea e nașpa, agricultură nu se poate face, iar turism, ce să vezi?, nimic! Faptul că n-ai unde munci nu-ți dă dreptul să produci modificări ale reliefului, să distrugi situri arheologice sau să produci distrugeri iremediabile asupra mediului. Nu poți face asta pentru că nu e moral! Mai mult, lumea asta nu e numai a ta, mai sunt mulți alții care vor veni după tine și care au dreptul să beneficieze de un mediu cât mai curat. Nimeni nu-ți dă voie ție să faci praf o zonă doar pentru că n-ai unde munci! Dacă nu mă credeți mergeți la Rio Tinto în Spania ca să vedeți ce-a însemnat o exploatare nebună și ce-a rămas în urma sa. Și, mai mult, veți vedea comunități întregi care suferă de pe urma"beneficiilor" aduse de oamenii din trecut care, probabil, și ei nu voiau nimic altceva decât să muncească.
În final nu-mi mai rămâne nimic de făcut decât să vorbesc despre oamenii locului cărora li s-a pus pumnul în gură. Știți că e un nene în publicitatea RMGC care spune doct că solul de-acolo nu e bun de nimic. Așa o fi, însă nu înțeleg de ce oameni precum Eugen David se încăpățânează să rămână acolo și să trăiască din agricultură. Și nu este singurul care se opune unei corporații care, nu-i așa, nu-i vrea decât binele! Puteți citi mai multe despre Eugen într-un reportaj publicat pe site-ul Pulitzer Center sau pe site-ul Asociației Alburnus Maior. Există și o altă Roșia Montana, total diferită de cea prezentată în clipurile publicitare ale "binefăcătorilor săi" de peste Ocean. Și acea Roșia Montană nu vrea decât să fie salvată!
Luat de aici:
http://trenduri.blogspot.com/2011/12/oamenii-de-pe-strada-mea-nu-vor-decat.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TrenduriEconomice+%28Trenduri+economice%29&m=1
Ipoteze :: Ipoteze :: Manipularea Media
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Ian 10, 2015 8:34 pm Scris de Horia
» Enigmele Bucurestiului
Joi Noi 07, 2013 4:29 pm Scris de Horia
» fara variante multiple
Mier Noi 06, 2013 8:24 pm Scris de Horia
» Miscarea Moderata
Mier Noi 06, 2013 8:22 pm Scris de Horia
» cum te poti debloca energetic
Mier Ian 30, 2013 11:28 am Scris de Horia
» Texte apocrife
Joi Dec 06, 2012 10:31 pm Scris de Horia
» DIONISIE EXIGUUS
Dum Noi 11, 2012 3:39 pm Scris de Horia
» Cerbobil vs Fukushima
Joi Noi 08, 2012 10:41 pm Scris de Horia
» filme youtube
Joi Noi 08, 2012 12:04 pm Scris de Horia