Ipoteze
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Mai 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

Ultimele subiecte
» Caragiale
Laptele vindecator EmptySam Ian 10, 2015 8:34 pm Scris de Horia

» Enigmele Bucurestiului
Laptele vindecator EmptyJoi Noi 07, 2013 4:29 pm Scris de Horia

» fara variante multiple
Laptele vindecator EmptyMier Noi 06, 2013 8:24 pm Scris de Horia

» Miscarea Moderata
Laptele vindecator EmptyMier Noi 06, 2013 8:22 pm Scris de Horia

» cum te poti debloca energetic
Laptele vindecator EmptyMier Ian 30, 2013 11:28 am Scris de Horia

» Texte apocrife
Laptele vindecator EmptyJoi Dec 06, 2012 10:31 pm Scris de Horia

» DIONISIE EXIGUUS
Laptele vindecator EmptyDum Noi 11, 2012 3:39 pm Scris de Horia

» Cerbobil vs Fukushima
Laptele vindecator EmptyJoi Noi 08, 2012 10:41 pm Scris de Horia

» filme youtube
Laptele vindecator EmptyJoi Noi 08, 2012 12:04 pm Scris de Horia

In loc de regulamente...

Lun Iul 21, 2008 12:42 am Scris de Horia

In loc de regulamente lungi si plicistioare pe care nu le citeste nimeni spun doar atit :
Vor fi sterse mesajele care nu respecta urmatoarele principii elementare:

-bunavointa
-bunacredinta
-buna-cuviinta
-bun-simt

In ciuda faptului ca forumul nu e vizitat …

Comentarii: 0

Bun venit !

Lun Iul 21, 2008 1:08 pm Scris de Horia

Scopul acestui forum este de a va oferi un loc de dialog civilizat.
Un loc unde discutiile sa decurga firesc, relaxat, fara incrincenari si contradictii stupide.
Am ales numele de ipoteze in ideea de a cunoaste cit mai multe puncte de vedere la intrebarile …

Comentarii: 0

Bine de stiut !

Dum Iul 27, 2008 12:11 am Scris de Horia

Acest forum fiind gratis asa cum se vede si din adresa, e bine stiut inca de la inceput ca :

- desi acum pe pagina nu apar reclame ele pot sa apara oricind iar continul lor nu depinde de mine
- forumul poate fi inaccesibil uneori din motive tehnice ... nu …

Comentarii: 0

Probleme de inregistrare ?

Joi Dec 16, 2010 12:05 pm Scris de Horia

Daca aveti probleme la inscrierea pe forum, e bine de stiut ca Yahoo mail duce mesajul in zona de spam, cautati acolo,
Daca nu merge nici asa lasati-mi un mesaj la hgrancea@gmail.com
Nu garantez ca raspund imediat, dar in citeva zile se rezolva Smile

Comentarii: 0

Cine este conectat?
În total sunt 1 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 19, Vin Mar 29, 2024 3:55 am
Statistici
Avem 44 membri înregistrati
Cel mai nou utilizator înregistrat este: flames

Membrii nostri au postat un numar de 986 mesaje în 240 subiecte

Laptele vindecator

In jos

Laptele vindecator Empty Laptele vindecator

Mesaj Scris de Stel Lun Mar 21, 2011 12:20 pm

Retetele "laptelui vindecator"Miercuri, 24 Noiembrie 2010 21:51

Scris de Vladimir
Dupa reteta”usturoiului vindecator”, azi venim cu „retete” similare din domeniul…produselor lactate.
• singurele produse recomandate obținute din laptele de vacă sunt: untul de casă, smântâna și iaurtul. Laptele de capră se aproprie mult de cel uman și se poate consuma fără riscul îmbolnăvirii, alături de brânza de capră.
• se recomandă înlocuirea laptelui de vacă cu lapte de capră sau lapte vegetal, lapte din germeni de cereale sau cereale înmuiate 12 h și fierte cu condimente ca scorțișoară, busuioc, salvie, anason, cimbru, sare neiodata sau tinctură de propolis.
Iata o reteta de luat in seama!!!
Germenii de cereale (soia, grâu, orz, ovăz, hrișcă, mei), cam 100 g, se dau prin mașina de tocat, de 2-3 ori, se adaugă o linguriță tinctură de propolis, condimente naturale dupa gust, 1 litru apă caldă, se strecoară, se îndulcește cu 20-40 g miere. Se poate combina si cu sucuri naturale de fructe.
Laptele din tărâțe de cereale conține multă vitamina B. Puneți 50 g tărâțe în săculeț de tifon și introduceți-1 în apă caldă (40°). Frământați-l în mână 10 min. Strecurați lichidul în alt vas. În primul vas, puneți 1/2 1 apă caldă și frământați iarăși săculețul de tărâțe 10 min. Stoarceți și acest lichid și amestecați-l cu primul. Aromatizați-l și îndulciți-l, fara sa va uitati macar la zaharul alb din dulap, după gust.
• Brânza dulce este… cea mai bogată sursă de proteine. Ea este superioară cașului și urdei, pentru că se încheagă prin acrirea naturală a laptelui, pe când celelalte se încheagă artificial, cu cheag și nu conțin decât o parte din proteinele din lapte. De asemenea, cașul este mai valoros decât urda, întrucât ultima este supusă la o încălzire în plus față de caș. Smântâna este mai valoroasă decât frișca, datorită acidului lactic și bacteriilor lactice. Laptele bătut conține mai multe bacterii lactice necesare pentru .menținerea unei flore bacteriene normale în intestin. Prin fermentare, o parte din lactoză (zahăr din lapte) se transformă în acid lactic (gust acru). Datorită mediului acid generat de acidul lactic, proteinele nu pot putrezi, întrucât bacteriile de putrefacție nu se pot dezvolta în mediul acid. Este mai ușor digerabil decât laptele crud (conține lactobacilus acidophilus; acest acid lactic împiedică dezvoltarea bacteriilor de putrefacție în intestinul gros).
• Iaurtul preparat biologic (în casă) este mai sănătos decât cel din comerț. Iaurtul este acid, dar este digerabil, asimilabil și reface flora intestinală. S-a constatat că iaurtul ar deranja, la consum îndelungat, dezvoltarea florei intestinale.
• Zerul conține acid orotic (vitamina B13), care s-a dovedit de valoare în tratatarea sclerozei multiple. Când se face brânza de vaci, zerul nu trebuie aruncat!!!
Nu uitati: cel mai sanatos este iaurtul... natural, fara fructe, musli sau alte "accesorii". Considerat un aliment cu efecte de intinerire, iaurtul ne fereste si de cancerul provocat de anumiti aditivi, cu o conditie: sa nu fie pasteurizat sau tratat cu E-uri. Si branzeturile mucegaite, atat de preferate de francezi, dar de care romanii se cam feresc, au o valoare nutritiva la fel de mare, cu atat mai mult cu cat in ele… nu se pot adauga E-uri, pentru ca altfel nu s-ar mai forma crusta de mucegai bogata in vitamina B12.

Nu se recomanda branza topita la copii. Producatorii baga cei mai multi aditivi in branzeturile topite, dar mai amesteca E-uri si in smantana, frisca sau in iaurturile cu fructe. De la conservanti, antioxidanti, emulgatori, la coloranti, indulcitori si substante tampon, multe E-uri compun diversele sortimente de branza topita, ale caror reclame au invadat canalele de televiziune. Degeaba ne arata clipul publicitar pajisti inverzite cu vaci grase pascand, ca branza fara aditivi… nu exista! Mai grav este ca producatorii folosesc in branzeturi, pentru conservare, topire si ingrosare, aceiasi nitrati si polifosfati de sodiu, potasiu, calciu, magneziu (E 251-252, E 339-343, E 450-452), pe care-i pun in mezeluri si care pot genera cancer de stomac sau de colon si afectiuni hepatice, renale si ale sistemului osos.
Atentie consumatori, producatorii obscuri sau taranii mai folosesc acid clorhidric sau mucoase din stomac de porc ca sa inchege branza! Vara, taranii care se instaleaza pe trotuarele din orase ca sa vanda produsul proaspat muls de la animalul din curte, mai "scapa" in lapte soda, ingrasaminte chimice sau urina de vaca (ori capra), ca sa nu se inchege laptele din cauza caldurii, mai spune profesorul Mencinicopschi. Directorul Institutului de Cercetari Alimentere. Laptele crud cumparat direct de la taran este periculos si din alt punct de vedere. "Vaca de la care a fost muls poate fi bolnava de TBC si, atunci, transmite boala prin lapte sau poate avea in organism o bacterie - Listeria monocytogenes - care provoaca decese la fatul din burta mamei sau genereaza encefalite la copii, batrani si persoane cu sistemul imunitar scazut". In concluzie, cel mai sigur este laptele pasteurizat, pentru ca, prin tratarea lui la temperaturi inalte, scapa de microbi. Si untul este un produs lactat sigur, daca nu i se pune caramel (E 160), pentru colorare.
Atentie mare!!! Atentie sa nu mancati prostii !!! "Cand un iaurt are perioada de valabilitate mai mare de trei saptamani… nu mai poate fi considerat iaurt si nici nu mai are valoare nutritiva mare", spune profesorul Mencinicopschi. Un iaurt nu trebuie sa contina E-uri, dar mai sunt producatori care strecoara in aliment stabilizatori si emulgatori … falsificandu-l. Apoi, mai exista si iaurturile cu fructe, musli, cereale, care in mod sigur contin conservanti (benzoat sau aditivi cu sulf) si coloranti sintetici care fac rau organismului.
Pofta mare!!!
Stel
Stel
Membru

Mesaje : 104
Data de inscriere : 11/01/2011

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum