Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Iunie 2020
LunMarMierJoiVinSamDum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar

Ultimele subiecte
» Caragiale
Georges Lakhovsky EmptySam Ian 10, 2015 8:34 pm Scris de Horia

» Enigmele Bucurestiului
Georges Lakhovsky EmptyJoi Noi 07, 2013 4:29 pm Scris de Horia

» fara variante multiple
Georges Lakhovsky EmptyMier Noi 06, 2013 8:24 pm Scris de Horia

» Miscarea Moderata
Georges Lakhovsky EmptyMier Noi 06, 2013 8:22 pm Scris de Horia

» cum te poti debloca energetic
Georges Lakhovsky EmptyMier Ian 30, 2013 11:28 am Scris de Horia

» Texte apocrife
Georges Lakhovsky EmptyJoi Dec 06, 2012 10:31 pm Scris de Horia

» DIONISIE EXIGUUS
Georges Lakhovsky EmptyDum Noi 11, 2012 3:39 pm Scris de Horia

» Cerbobil vs Fukushima
Georges Lakhovsky EmptyJoi Noi 08, 2012 10:41 pm Scris de Horia

» filme youtube
Georges Lakhovsky EmptyJoi Noi 08, 2012 12:04 pm Scris de Horia

In loc de regulamente...

Lun Iul 21, 2008 12:42 am Scris de Horia

In loc de regulamente lungi si plicistioare pe care nu le citeste nimeni spun doar atit :
Vor fi sterse mesajele care nu respecta urmatoarele principii elementare:

-bunavointa
-bunacredinta
-buna-cuviinta
-bun-simt

In ciuda faptului ca forumul nu e vizitat …

Comentarii: 0

Bun venit !

Lun Iul 21, 2008 1:08 pm Scris de Horia

Scopul acestui forum este de a va oferi un loc de dialog civilizat.
Un loc unde discutiile sa decurga firesc, relaxat, fara incrincenari si contradictii stupide.
Am ales numele de ipoteze in ideea de a cunoaste cit mai multe puncte de vedere la intrebarile …

Comentarii: 0

Bine de stiut !

Dum Iul 27, 2008 12:11 am Scris de Horia

Acest forum fiind gratis asa cum se vede si din adresa, e bine stiut inca de la inceput ca :

- desi acum pe pagina nu apar reclame ele pot sa apara oricind iar continul lor nu depinde de mine
- forumul poate fi inaccesibil uneori din motive tehnice ... nu …

Comentarii: 0

Probleme de inregistrare ?

Joi Dec 16, 2010 12:05 pm Scris de Horia

Daca aveti probleme la inscrierea pe forum, e bine de stiut ca Yahoo mail duce mesajul in zona de spam, cautati acolo,
Daca nu merge nici asa lasati-mi un mesaj la hgrancea@gmail.com
Nu garantez ca raspund imediat, dar in citeva zile se rezolva Smile

Comentarii: 0

Cine este conectat?
In total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 13, Mar Ian 04, 2011 10:22 pm
Statistici
Avem 44 membri inregistrati
Cel mai nou utilizator inregistrat este: flames

Membrii nostri au postat un numar de 986 mesaje în 240 subiecte

Georges Lakhovsky

In jos

Georges Lakhovsky Empty Georges Lakhovsky

Mesaj Scris de Horia la data de Lun Mai 14, 2012 11:59 pm

http://www.energobiologie.ro/index.php/Radionica/Georges-Lakhovsky-Electroterapia.html

Georges Lakhovsky. Electroterapia PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă
luni, 01 noiembrie 2010
Georges Lakhovsky. Electroterapia
Georges Lakhovsky (1869-1942), inginer și biofizician francez de origine rusă – născut la Moscova, a emigrat în Franța în 1913, în ajunul primului război mondial. Prin 1920 a făcut observații asupra dezorientării porumbeilor voiajori în vecinătatea emițătoarelor de unde electromagnetice din gama de radiotelegrafie (TSF). A eaborat o teorie conform căreia păsările se orientează în spațiu datorită recepționării anumitor unde (savanții în domeniu au făcut multe experimente și au ajuns la concluzia că păsările călătoare și mai ales porumbeii voiajori au o mare sensibilitate la câmpuri magnetice).
Lakhovsky a început să cerceteze influența undelor hertziene asupra celulelor vii și a undelor de proveniență cosmică asupra vegetalelor. A stabilit o legătură clară între calitatea și buchetul unic al vinurilor de Bordeaux și intensitatea activității magnetice datorate erupțiilor solare.

Urmare a cercetărilor sale, el a emis ipoteza că celula vie funcționează ca un circuit electromagnetic oscilant, ipoteză absolut uluitoare și astăzi pentru oamenii de știință atât de dogmatizați. Lakhovski a imaginat un model electric echivalent, circuit și elemente de circuit (rezistență R, inductanță L, capacitate C) și a postulat că toate celulele vii posedă atributele asociate circuitelor electrice. Aceste trei proprietăți electrice (R, L, C), dacă sunt corect configurate, generează oscilația recurentă cu un aport energetic exterior minim, de o anume frecvență, potrivită. Efect cunoscut sub numele de rezonanță.
A considerat celula vie ca având funcțiile de receptor, transformator și emițător de unde, iar interacțiunea sa cu mediul regularizează procesele interne. Prin urmare, sănătatea organismului căruia aparține celula depinde de factori de ordin vibrațional. A presupus că dacă cele trei funcții sunt în concordanță, celula e sănătoasă, iar un dezechilibru între acestea favorizează sau generează apariția bolii.
Georges Lakhovsky. Electroterapia
În 1923 a construit aparatul denumit Radio-Celulo-Oscilator, prima mașinărie terapeutică, constituit dintr-un emițător de unde ultrascurte (UUS) în jur de 150 MHz generate într-un tub cu vid de tip Crookes.
Anul următor, în 1924, a intrat în legătură cu profesorul Jacques Arsène D’Arsonval (1851-1940) de la Collège de France, o somitate a lumii medicale din acea epocă și care i-a deschis porțile spre spitalul Pitié Salpetrière din Paris unde profesorul crease încă din 1893 un serviciu de electroterapie.
Primele cercetări întreprinse de Lakhovsky în acest spital s-au desfășurat pe vegetale inoculând bacteria agrabacterium tumefaciens unor mușcate (geranium) pentru a dezvolta tumori canceroase. Tratate cu sistemul său, plantele s-au vindecat în mai puțin de 3 săptămâni, iar în două luni au fost complet refăcute, în timp ce plantele martor, inoculate și netratate, au murit după 30 de zile.
Aparatul therapeutic RCO a fost testat între 1924 și 1929 la Salpetrière la serviciul profesorului Antonin Gosset (1872-1944) pe bolnavi incurabili și mai ales pe cazuri de cancer inoperabil. Starea generală a pacienților s-a ameliorat (diminuarea durerilor, reapariția poftei de mâncare și a somnului) și s-a constatat o reducere a tumorilor.
Profesorul Gosset a vrut să prezinte rezultatele la Academia de Medicină dar a renunțat brusc, fără explicații și aparent fără vreun motiv.

În 1925 Lakhovsky publică “Secretul vieții: undele cosmice și radiațiile vitale” (“Le Secret de la Vie: ondes cosmiques et radiations vitales”, Éditions Gauthier-Villard, Paris 1925, 261 p.). Trebuie menționat că Lakhovsky și Nicola Tesla (1857-1943) se cunoșteau foarte bine și unii biografi afirmă că Tesla l-a sprijinit în concepția și realizarea unor aparate precum MWO. Tesla a publicat încă din 1898 un articol despre posibilitățile terapeutice ale curenților de înaltă frecvență (“High Frequency Oscillators for Electrotherapy and othe Purpose” în in The Electrical Engeneer, Vol. XXVI # 550, 17 nov. 1898, p. 477 și prezentat la a VIII-a conferință a American Electro-Therapeutic Association, la Buffalo, New York, 13-15 septembrie 1989).
Prefața cărții este semnată de către profesorul Jacques Arsène d’Arsonval.
În 1928, doctorul Anastas Kotzareff reia tema și publică la paris “Traitement par les ondes de cancers incurables, inopérables et abandonnés”. Apoi cercetările lui Lakhovsky sunt preluate în Italia, la spitalul din Perugia de către dr. Vincenzo Riviera, la Bologna, prof. Mazzadroli și Vareton și la spitalul San Spirito din Roma, dr. Sordello Attili. Attili era șeful serviciului de radiologie și a tratat cu aparatul lui Lakhovsky 300 de bolnavi dintre care 24 au fost canceroși și a obținut ameliorări semnificative și două remisii totale. Cercetări de avangardă în medicina energetică au mai fost făcute și în alte țări, cum ar fi Suedia și Brazilia.

Oscilatorul cu unde multiple
În 1928 Lakhovsky a inventat un nou aparat, oscilatorul cu unde multiple (OOS – Oscillateur à Ondes Multiples, MWO – Multi Waves Oscillator) pornind de la ipoteza că amplitudinea oscilațiilor celulare trebuie să aibă o anumită valoare pentru ca organismul să fie destul de puternic ca să poată rezista vibrațiilor distructive ale anumitor microbi. Scopul nu a fost acela de a ucide microbii în contact cu celula sănătoasă, ci de a stimula și întări oscilațiile celulei.
Georges Lakhovsky. Electroterapia
Oscilatorul a fost construit având la bază o bobină Tesla conectată la două antene speciale între care stătea așezat pacientul. Antenele erau alcătuite din inele din cupru concentrice semi-deschise (rezonatoare radionice) cu deschiderile consecutive diametral opuse, inelele fiind menținute în același plan cu fir de mătase.
Georges Lakhovsky. Electroterapia
Aparatul generează unde de înaltă frecvență (circa 150 MHz) într-un spectru foarte larg pe sarcini statice (pe 10 rezonatoare C). Apare fenomenul “corona” produs prin descărcări electrostatice în interiorul și în jurul antenelor. Tesla le numea “electric brush” iar Lakhovsky “effluvia” (efluvii, emanații). Expunerea pacientului era de 15 minute.
Pentru Lakhovsky, orice celulă vie, de orice fel, dintr-un țesut sau un organ, este un emițător-receptor în miniatură, având propria sa frecvență: “În natură totul este vibrație, în particular, viața la nivelul celulei este amenințată de un dezechilibru oscilatoriu. Fiecare celulă vie este un minuscul circuit oscilant ce joacă rolul de emițător-receptor de unde. Vibrațiile tuturor acestor circuite oscilante din organism sunt dependente de undele electromagnetice”.

Principii de funcționare
Teoria elaborată de Lakhovsky are la bază ideea că oricare boală nu este rezultatul unei dezordini chimice ce se poate restabili printr-un aport extern de drog sau medicament, ci este rezultatul unei diminuări a nivelului de radiație și a oscilației celulare, o anomalie a amplitudinii acesteia datorate unui factor extern. Intervenția terapeutică constă în inversarea procesului ce determină această diminuare energetică și amplificarea vibrației fundamentale a celulei și a tuturor armonicelor sale:
Din acest punct de vedere MWO permite celulelor slăbite de boală să oscileze într-un câmp energetic și de fi supuse unei băi de frecvențe. Ele își regăsesc frecvențele proprii și intră în rezonanță captând segmentul din spectru ce le lipsește. Celulele bolnave selecționează automat, într-un process de rezonanță, frecvența “bună” de care au nevoie.

Iar la spital !
Primele încercări clinice ale noului aparat au avut loc în 1931 la spitalul St. Louis din Paris, la serviciul doctorului Achille Louste. Primul pacient, suferind de cancer bucal, a fost vindecat în decursul a patru săptămâni. Astfel de aparate au mai fost testate cu bune rezultate și la spitalele Val de Grâce și Necker, tot din Paris.
Tot în 1931 a apărut cartea lui Lakhovsky “Oscilația celulară” (“L’Oscillation Cellulaire”, Ed. Gaston Dion, Paris, 319 p.), apoi, în 1934, o alta: “Cabala; istoria unei descoperiri, oscilația celulară” (“La cabale; histoire d'une découverte, l'oscillation cellulaire”, Ed. Gaston Doin et Cie, 217 p.).

Anul 1937: în timpul unui sejur în Italia îl îngrijește pe Papa Pius al XI-lea (1857-1939).
Anul 1939 i-a adus savantului dovada recunoașterii meritelor sale științifice: a primit Premiul Internațional la Viena care i-a fost înmânat de însuși Adolf Hitler (în acel an invada Polonia).
Antinazist convins, a plecat în 1941, la New York, (drept în gura lupului, dar și azi spoiala americană atrage). Întreținea legătura cu un urolog (?) din Manhatten, Tesla avea încă laboratorul său.
Odată ajuns, a început tratamentele cu MWO la un spital (?) din New York care a organizat timp de șapte săptămâni un test clinic pe pacienți atinși de artrită severă și asupra unor boli incurabile. Suficient ca să atragă mai mult atenția.

A murit în anul 1942 în urma unui accident auto: conștient încă, i-a rugat în zadar pe ocupanții mașinii să nu fie dus la spital, ci acolo unde avea aparatele. S-a stins după 24 de ore, odată cu testul clinic și cu tratamentele experimentate cu MWO în spitalele din New York. Au dispărut rapid toate aparatele, documentațiile tehnice, rapoartele de cercetare și remarcabilele rezultate înregistrate.

Epilog oscilant
Georges Lakhovsky. Electroterapia
După 21 de ani, în 1963, ca în orice falsă povestioară americană, un fizician, dr. Bob Beck, a găsit cu totul întâmplător, evident, într-un spital din California (?), un MWO ! Există totuși o foarte mică probabilitate de a nu fi un fals tipic pe un scenariu cu care suntem deja obișnuiți.
Fizicianul împreună cu Thomas J. Brown (ofițer sau ce ?) a publicat o sumedenie de articole în “Borderlands Journal” și mulți dintre cititori s-au apucat să-și construiască propriile oscilatoare. În 1986, editorul revistei culege acesste articole și publică un impozant manual, “The Lakhowsky Multiple Wave Oscillator Handbook: How To Build your own MWO”, semnat chiar de acel Thomas J. Brown, fără fizicianul descoperitor; manualul a fost reeditat în 1988 revăzut și argumentat. Deci au apărut date noi, probabil tot dintre cele dispărute la moartea savantului.

Este semnificativ că tot ce s-a petrecut în Europa este consemnat în amănunt, date, numele spitalelor, numele persoanelor implicate. Peste ocean, datele sunt sărace: “… un urolog din Manhatten …”, “ … într-un spital din California …”, etc. – deci dintr-un spital de pe coasta de est, nu se știe care, un MWO despre care nu se știe dacă este original, a ajuns într-un spital pe coasta de vest, nu se știe care – epidemia informațiilor “clasificate”. Apoi, cu totul întâmplător, apare și un noian de date !

Și pentru a demonstra că nu numai noi suntem depresivi, există în Bellbrock, Ohio, un țărănuș cu meclă de tractorist mulțumit, domnul Bruce M. Forrester Jr, cu pancartă de Zephyr Technology, ce se prezintă pe un site gen danmirahorian, vopsit, colorat, mâzgălit și cu desene infantile deșănțate ce trădează o ușoară deplasare de la comportamentul sexual normal. Forresterul ăsta prezintă un model de MWO amestecat americănește cu raza violetă și care, după aspect, neîndoielnic nu poate furniza cei 150 MHz cu care lucra savantul Lakhovsky.

Medicina energetică.
Georges Lakhovsky. Electroterapia
Pornind de la lucrările lui Lakhovsky, de la rezultatele cercetărilor lui Rife sau a cine știe câtor pasionați dispăruți în condiții suspecte împreună cu documentațiile lor, au apărut o sumedenie de aparate și metode de diagnoză și tratament neconvenționale, chiar pentru boli deosebit de grave. Nu vom ști însă niciodată dacă aceste aparate sau metode sunt aceleași cu cele confiscate de autoritățile americane de-a lungul timpului sau sunt variante mult simplificate, fără eficiența originalelor și fără a furniza probleme producătorilor de medicamente de sinteză sau tagmei chirurgilor ori celei a alopaților.
Georges Lakhovsky. Electroterapia
Un aparat de mare succes comercial se numește chiar “Multiwave Oscillator MWO Lakhovsky and Rife tube” și antenele arată oarecum la fel cu cele ale savantului francez, o diferență remarcabilă fiind numărul rezonatoarelor și diametrul maxim al acestora (original 30 cm și dispuse după o anumită regulă matematică).

_________________
hgrancea@yahoo.com
Horia
Horia
Admin

Mesaje : 622
Data de inscriere : 20/07/2008

https://ipoteze.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum