Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Februarie 2020
LunMarMierJoiVinSamDum
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Calendar Calendar

Ultimele subiecte
» Caragiale
Enigmele Bucurestiului EmptySam Ian 10, 2015 8:34 pm Scris de Horia

» Enigmele Bucurestiului
Enigmele Bucurestiului EmptyJoi Noi 07, 2013 4:29 pm Scris de Horia

» fara variante multiple
Enigmele Bucurestiului EmptyMier Noi 06, 2013 8:24 pm Scris de Horia

» Miscarea Moderata
Enigmele Bucurestiului EmptyMier Noi 06, 2013 8:22 pm Scris de Horia

» cum te poti debloca energetic
Enigmele Bucurestiului EmptyMier Ian 30, 2013 11:28 am Scris de Horia

» Texte apocrife
Enigmele Bucurestiului EmptyJoi Dec 06, 2012 10:31 pm Scris de Horia

» DIONISIE EXIGUUS
Enigmele Bucurestiului EmptyDum Noi 11, 2012 3:39 pm Scris de Horia

» Cerbobil vs Fukushima
Enigmele Bucurestiului EmptyJoi Noi 08, 2012 10:41 pm Scris de Horia

» filme youtube
Enigmele Bucurestiului EmptyJoi Noi 08, 2012 12:04 pm Scris de Horia

In loc de regulamente...

Lun Iul 21, 2008 12:42 am Scris de Horia

In loc de regulamente lungi si plicistioare pe care nu le citeste nimeni spun doar atit :
Vor fi sterse mesajele care nu respecta urmatoarele principii elementare:

-bunavointa
-bunacredinta
-buna-cuviinta
-bun-simt

In ciuda faptului ca forumul nu e vizitat …

Comentarii: 0

Bun venit !

Lun Iul 21, 2008 1:08 pm Scris de Horia

Scopul acestui forum este de a va oferi un loc de dialog civilizat.
Un loc unde discutiile sa decurga firesc, relaxat, fara incrincenari si contradictii stupide.
Am ales numele de ipoteze in ideea de a cunoaste cit mai multe puncte de vedere la intrebarile …

Comentarii: 0

Bine de stiut !

Dum Iul 27, 2008 12:11 am Scris de Horia

Acest forum fiind gratis asa cum se vede si din adresa, e bine stiut inca de la inceput ca :

- desi acum pe pagina nu apar reclame ele pot sa apara oricind iar continul lor nu depinde de mine
- forumul poate fi inaccesibil uneori din motive tehnice ... nu …

Comentarii: 0

Probleme de inregistrare ?

Joi Dec 16, 2010 12:05 pm Scris de Horia

Daca aveti probleme la inscrierea pe forum, e bine de stiut ca Yahoo mail duce mesajul in zona de spam, cautati acolo,
Daca nu merge nici asa lasati-mi un mesaj la hgrancea@gmail.com
Nu garantez ca raspund imediat, dar in citeva zile se rezolva Smile

Comentarii: 0

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 13, Mar Ian 04, 2011 10:22 pm
Statistici
Avem 44 membri inregistrati
Cel mai nou utilizator inregistrat este: flames

Membrii nostri au postat un numar de 986 mesaje în 240 subiecte

Enigmele Bucurestiului

In jos

Enigmele Bucurestiului Empty Enigmele Bucurestiului

Mesaj Scris de Horia la data de Joi Noi 07, 2013 4:29 pm

Gradinaru Gheorghe
PERICOLELE DE SUB BUCUREȘTI
Daca nu stiati.

"De la un an la altul, bucureștenii se plâng de sănătate, de dureri de cap tot mai dese, de amețeli care durează tot mai mult, de stări de somnolență care se cronicizează. Și toate acestea au fost puse ba pe seama radiațiilor, ba pe seama stresului, ba pe seama poluării pregnante sau a faptului că, după 1990, românii și-au luat chiar și câte 2-3 servicii. Unii chiar au mers mai departe și au declarat că Bucureștiul este permanent ținta unor atacuri dintr-un război nevăzut, care se duce la nivel paranormal și despre care oamenii simpli nici nu știu nimic și nici măcar nu ar cuteza să se gândească la astfel de lucruri. Fără să tragem linie, să trecem în revistă câteva dintre pericolele zilnice la care este expusă capitala și despre care nu s-a vorbit niciodată, decât cel mult în anumite cercuri.La un pas de o posibilă epidemie de ciumă
Deși la ora actuală ciuma este o boală eradicată de mult, ceea ce nu se știe este că ea poate să lovească necruțător capitala României. Și asta pentru că, în urmă cu sute de ani, bolnavii de ciumă erau pur și simplu îngropați la grămadă, într-o singură groapă, iar peste ei se turna var, în ideea că varul va izola virusul respectiv. Însă, ceea ce nu știau medicii din acele vremuri este longevitatea virusului (poate rezista în pământ și 500 de ani – de aceea se află pe lista armelor biologice) și faptul că varul acționează doar ca un izolator: adică, pe de o parte, izolează pentru moment, virusul ciumei, dar pe de alta, îl conservă, pur și simplu.De-a lungul secolelor, au existat o serie de epidemii de ciumă, dar cea mai cumplită s-a declanșat în timpul domniei lui Caragea, în anul 1812. Bucureștiul a fost aproape pustiit în acele vremuri, iar cei care nu mureau loviți de cumplitul flagel, părăseau orașul către zone mai ferite, în special zone de munte și de pădure.

Scrierile din acea perioadă spun că tăcerea era atât de apăsătoare peste București, încât se puteau auzi fâlfâitul din aripi ale pasărilor și zgomotele produse de ciocul acestora, ca un fel de prevestire a nenorocirilor. Din păcate, în timp s-a petrecut un eveniment care nu a putut fi prevăzut de edilii secolelor respective: marginea Bucureștilor a devenit zonă centrală, iar actualele excavații pot scoate oricând la suprafață morții adormiți de ciumă.

În urmă cu mai bine de 30 de ani, când au început săpăturile pentru metrou și pentru Casa Poporului, în unele locuri s-au descoperit locuri unde fuseseră îngropați ciumații. Doar printr-un noroc, epidemia nu s-a declanșat, existând riscul ca la orice nouă construcție să fie descoperite gropi comune cu morți de ciumă. Mai mult, se pare că, din diverse motive, o parte din acei morți au fost aruncați în subterane, acoperiți cu var, peste care s-a surpat apoi pământul de deasupra.

Specialiștii în virusologie afirmă că, la ora actuală, virusul de ciumă nu mai este mortal, dar asta doar în cazul în care este depistat la timp și izolat. Specialiștii spun că vaccinurile împotriva ciumei sunt puține și ineficiente, atâta vreme cât au fost obținute din tulpini deja învechite ale virusului respectiv.

Ioana Matei, arheolog, consideră că: „numărul celor morți de ciumă și îngropați la temelia propriei case sau înhumați în grabă poate fi foarte mare, iar în zilele noastre s-a pornit o adevărată campanie de construire a unor blocuri gigant în București. Interesele de moment pot face ca orice descoperire de această natură să fie ținută strict secretă, întrucât oprirea, chiar și parțială a lucrărilor de construcție, ar cauza pierderi imense pentru antreprenori și investitori. Așa că cei mai mulți, dacă vor descoperi astfel de cadavre infestate cu ciumă, nu numai că nu vor ști cu ce au de-a face, dar există riscul să le ardă în crematoriile proprii și în felul acesta să declanșeze, pur și simplu, epidemia mortală”.

Lacul uriaș de sub capitala României
Cu milioane de ani în urmă, în Sudul Romaniei și pe locul unde este astăzi Bucureștiul, se întindea Marea Getică. Treptat, fundul mării s-a ridicat, iar marea s-a retras, făcând loc mănoasei Câmpii Române. Cu toate acestea, un fenomen ciudat, dar deloc rar, a dus la conservarea unei părți a fostei mări, sub forma unui lac subteran.

Ne explică domnul Andrei Mocanu, geolog de profesie, care la ora actuală scrie despre istoria geologică a Bucureștiului: „Practic, ce s-a întâmplat în acele vremuri? Din cauza efortului pământului, scoarța terestră s-a ridicat pur și simplu, formând o concavitate în care s-a păstrat apa mării milenare. Imaginați-vă următorul aspect: aveți o saltea de plajă, plină cu aer. Puneți pe ea, la mijloc, o găleată plină cu apă, apoi îndoiți cele două margini ale saltelei până când se împreunează. În felul acesta, găleata a rămas la mijloc, dar în același timp este complet acoperită de cele două margini ale saltelei. Exact asta s-a întâmplat cu Marea Getică: apa s-a retras parțial, iar marginile scoarței terestre s-au încrețit până când au format zona de deal pe care s-a ridicat, ulterior, Bucureștiul”.

În susținerea teoriei sale, domnul Mocanu aduce fenomenele care se petrec zilnic, în stațiile de metrou, sau în perioadele cu ploi, când canalele se înfundă. „Apa se scurge, e adevărat, dar la un moment dat lacul subteran se umflă și dă pe dinafară, lucru care duce la saturația pământului cu apă și la apariția fenomenului de băltire. Fenomenul nu are nicio legătură cu așa-zisa canalizare defectuoasă (care oricum e defectuoasă), ci cu saturația cu apă a pământului.
Apoi, nu-mi spuneți că nu ați remarcat faptul că în anumite stații de metrou, indiferent dacă e zi sau seară, se aude curgând o apă. Nu e vorba despre niciun râu, ci pur și simplu de canalele prin care apa de la suprafață se scurge în lacul subteran”.

O bombă naturală, care poate exploda oricând
Mai mult, domnul Mocanu consideră că Ceaușescu a făcut, printre multe altele, o greșeală capitală în perioada de urbanizare și modernizare a Bucureștiului: a construit lacul de la Ciurel, pe Dâmbovița. Inițial, lacul s-a vrut să fie transformat în primul port pe Dâmbovița, bărci și vaporașe de mic tonaj urmând să străbată drumul până al Dunăre.

„Din nefericire, presiunea pe care lacul Ciurel o exercită asupra pânzei freatice din adâncime s-a dovedit fatală, aducând o serie de izvoare mai mici sau mai mari către suprafață, împiedicând deversarea acestora în lacul de sub București”. Și asta nu e totul, presiunea exercitată ducând la apariția unui pericol de care cei mai mulți nici măcar n-au habar, anume pungile cu gaze de sub oraș.

„Unii spun că, din cauza lucrărilor de punere a conductelor cu gaz, în București s-a ajuns la situația în care Capitala stă efectiv pe o bombă care poate exploda în orice moment. E o aberație și, în același timp, purul adevăr. De ce e o aberație? Pentru că, în cazul unei explozii locale, alimentarea cu gaze se întrerupe aproape instantaneu. Deci ar putea, cel mult, să aibă loc o explozie undeva la un bloc, cel mult.
În același timp însă, Bucureștiul stă pe o acumulare de gaze. Acestea s-au format, de-a lungul milioanelor de ani, prin putrezirea animalelor marine care trăiau pe vremuri în Marea Getică și care au fost izolate, în momentul în care pământul s-a încrețit și a format concavitatea în care se găsește lacul subteran, iar presiunea exercitată de Lacul Morii și de apele subterane riscă oricând să împingă aceste gaze spre suprafață. Din păcate, nu există o modalitate de ardere controlată a acestor gaze, pentru că orice flacără care ajunge în adânc poate transforma zona într-una deșertică.”

Bucureștiul de acum 2.300 de ani
Cu toate acestea, există o minune care până acum a făcut față pericolului din adâncuri: canalele și subteranele Bucureștiului. Și nu vorbim despre canalele construite de comuniști, ci despre subteranele existente de mii de ani în această zonă.

Domnul Iulian Georgescu, profesor de istorie, are propria sa opinie: „Aduceți-vă aminte că fanarioții se plimbau cu trăsura pe sub pământ. Chiar credeți că într-o sută de ani, acei fanarioți puteau să construiască asemenea coridoare tainice? Păi să nu uităm cât a durat ca să fie preschimbate subteranele și transformate în metrou, asta la sfârșit de secol XX, cu utilaje și oameni.
Deci cum vă închipuiți că puteau să facă acei fanarioți lucrările de amenajare a subsolului cu o sapă și-o găleată rudimentară?
Nu, domnilor, subteranele au existat dintotdeauna și ele sunt pomenite chiar și pe vremea dacilor. Pentru că Bucurestes, în anii 292 î. H. era atestat documentar ca fiind capitala Gaetiei (Geției) condusă în acei ani de Dori regis thracum, Dromichaites cum i-au spus grecii, sau Doru Mihăiță, așa cum i se spunea în realitate”.

Subteranele, indiferent cine le-a construit, au scăpat până acum Bucureștiul de o eventuală explozie, gazele acumulate în adâncuri găsind loc de trecere către suprafață și într-o asemenea concentrație încât să nu fie periculoase pentru oameni.

„Se mai întâmplă ca uneori, o pungă mai mare de gaze să iasă din adâncuri și atunci, de regulă, bucureștenii se plâng de dureri de cap, amețeli sau o stare de somnolență, de lene. Nu e vorba despre nicio boală pe sistem nervos sau de nicio oboseală cronică, așa cum lasă unii să se înțeleagă, ci pur și simplu de inhalarea unei cantități prea mari din acele gaze. Acum, doar n-o să vreți să se anunțe la televizor că Bucureștiul este în pericol, că doar banii în București se fac și cele mai mari interese aici sunt”.

Subteranele salvatoare
Blestemul care a căzut pe neamul geților ni s-a transmis și nouă, urmașii lor. Ceea ce ne-a salvat până acum ne poate aduce pieirea de acum înainte. Subteranele de sub capitală, deși construite după forma unui furnicar, au adus cu ele un pericol nou: orașul se poate surpa măcar unele zone ale acestuia, întrucât a ajuns să semene cu un uriaș șvaițer.

„Este și motivul principal pentru care rețeaua de metrou este permanent prelungită”, e de părere domnul Mocanu. „Pentru că așa, o serie de subterane sunt cimentate, betonate și întărite cu liniile de metrou, ducând la o creștere a siguranței zonei respective. Cel mai mare dezastru s-a petrecut în timpul cutremurului din 1977 când, din cauza acestor goluri de sub oraș, aproape tot centrul Bucureștiului s-a năruit. Atunci s-a alarmat Ceaușescu și a pornit campania de construire intensivă a metroului, oferind poporului o explicație plauzibilă și ascunzând existența trecătorilor subterane, din teama de a nu fi folosite de eventualii disidenți”.

Pământul viu de sub Capitală
Cei care au lucrat la metrou au văzut și au auzit lucruri greu de crezut. Mircea Ioanid, pensionar, își amintește cu groază niște întâmplări din anii ’80, al căror martor a fost pe când căra cu basculanta pământ din subteran. „Nu am fost singurul care a trăit astfel de întâmplări, dar sunt singurul care a mai rămas în viață după tot ce s-a întâmplat. Pentru că pământul i-a înghițit, pur și simplu pe ceilalți. Pământul era viu, la propriu. Și eu eram tânăr șofer și în putere și nu mă temeam așa, cu una cu două, dar când îmi amintesc de întâmplările respective, mi se zbârlește și acum părul în cap de frică”.

Domnul Ioanid susține că în 1982, unul dintre excavatoare a scos la suprafață un cadavru bizar. Avea peste 2 metri și era îmbrăcat straniu, cu un fel de robă roz și cu o mască neagră pe față. Pielea era de culoare maronie. Ceea ce ne-a uimit pe toți a fost senzația că acel bărbat era încă viu. Avea ochii larg deschiși iar fața lui, deși cu trăsături frumoase, inspira teamă. Unul dintre colegii mei chiar a făcut o glumă și a spus că așa trebuie să arate Satana, dacă există. Nu știu dacă a fost o simplă coincidență, dar la câteva zile după, pe colegul ăsta l-au găsit mort. La autopsie, medicii au spus că avea toate organele interne împrăștiate, ca și cum ceva îi explodase în interior”.

Dar ceea ce i-a uimit pe cei câțiva lucrători care au văzut cadavrul a fost obiectul ciudat pe care arătarea îl ținea în mână și care semăna cu un baros mai mare, terminat cu o secure cu două tăișuri. „Și nu atât arma din mâna arătării ne-a uimit, cât mai ales faptul că nu mai văzusem niciodată nimic asemănător și că, deși părea că stătuse sub pământ timp de sute de ani, nu avea nici un fel de rugină pe ea. Arma și cadavrul au fost izolate până la urmă, ca să vina un specialist, dar în seara respectivă, în mod surprinzător, au dispărut complet. Au venit cei de la Securitate și ne-au întors pe toate fețele, ne bănuiau că suntem înțeleși cu dușmanii de clasă și că am ascuns cadavrul. Dar am trecut și de asta. În schimb, ceilalți colegi ai mei au dispărut, pe rând, înghițiți de pământ, fără ca cineva să mai dea de urma lor. La dispariția unuia am fost de față și nu am putut uita nici acum urletul animalic pe care l-a scos, strigând, încercând să se agațe cu unghiile de o margine de pământ. Eu sunt singurul care am scăpat, pentru că mi-am cerut repede transferul pe un alt șantier”.

Refugiul ultimilor zei ai dacilor
Legendele vechi vorbesc despre o răscoală a uriașilor și a titanilor împotriva stăpânului de atunci al pământului, Zeus. Răsculații au învins în prima fază, dar zeii au fost ajutați de eroul pelasg Hercule, care i-a învins, i-a ferecat cu lanțuri grele și i-a aruncat sub pământ. Tainița în care au fost azvârliți titanii se pare că a fost Bucureștiul, iar subteranele au fost construite de Hefaistos, zeul din adâncuri, special ca nici una să nu ducă la suprafață.

Domnul Alexandrescu Tiberiu, etnolog și folclorist, spune că legenda Minotaurului este adevărată, dar realitatea a fost deformată: „Bucurestes a fost numit așa în urma victoriei asupra titanilor, pentru că zeii cei vechi s-au bucurat de triumful lor vremelnic și au construit un oraș în care oamenii să se bucure mereu și să celebreze de-a pururea victoria asupra titanilor.
Numai că aici, sub Bucurestes, a fost construită de asemenea și cea mai crudă închisoare, ferecată cu lacăte magice: un labirint în care cei care pătrundeau nu mai ieșeau niciodată la suprafață, pentru că nu mai reușeau să găsească drumul. Vă întrebați de ce oare nu le dădea prin minte să facă semne pe pereți și să meargă după ele? Simplu, pentru că labirintul însuși era viu și își schimba rețelele de coridoare permanent.
Pământul acesta domnilor, a fost un pământ viu dintotdeauna. De-aia țara s-a numit Geția sau Geia (zeița pământului), iar geții au fost fii ei”.

Și tot aici în labirintul de sub Bucurestes, domnul Tiberiu consideră că au fost închiși ultimii zei de către Apostolul Andrei, cel care i-a creștinat pe daci. „Poate o să vi se pară ciudat că un intelectual ca mine crede în zei și în forțe nevăzute. Credeți-mă când va spun un lucru: cu cât știința se dezvoltă mai mult, cu atât mai mult se apropie de Dumnezeu. Ajungem să ne punem niște întrebări firești, iar răspunsurile nu le putem găsi în această lume pe calea raționamentului logic. Iar fenomenele din adâncul Bucureștilor sunt dincolo de orice logică și rațiune”, încheie domnul Tiberiu.

Taina bisericilor ortodoxe
Pentru a afla mai multe, ne-am adresat unui mic grup de specialiști în domeniul paranormalului și i-am rugat să ne ajute să ne formam o părere asupra lucrurilor pe care le-am aflat.

Irina Asaftei, Remus Dumitru și Petre Petre sunt mediumuri cunoscute în lumea lor și care se ocupă de măsurarea câmpurilor de forță și a perturbărilor acestora. De la ei am aflat un lucru interesant, anume că, din punct de vedere energetic, Bucureștiul este poziționat pe un nod de energie negativă telurică.

„Asta nu înseamnă că Bucureștiul este negativ, ci că acel câmp, în funcție de direcția sa de expansiune, poate afecta viața de la suprafață fie pozitiv fie negativ. Curgerea energiei se face sub forma unei spirale care se deplasează periodic în jurul unui punct de sprijin. Când sensul de curgere al spiralei este în sus, la suprafață totul se resimte sub forma unui boom economic, al unei dezvoltări puternice, al unui nivel de trai îmbelșugat. Când spirala se învârte pe direcția de curgere a energiei către centrul pământului, avem la suprafață o perioadă de regresie economică, de dezastre, de boli și nefericire. Iar când spirala deplasează energia lateral, de regulă, la suprafață există momente de stagnare economică și spirituală”.

Din păcate, toți trei sunt de acord asupra unui alt aspect: direcția de deplasare a energiei nu poate fi prevăzută, ci doar constatată și măsurată, ceea ce înseamnă că nu se pot lua măsuri pentru contracararea efectelor negative.
„Mai ales că nu există o regulă a deplasărilor: pot fi trei deplasări laterale urmate de una verticală în sus sau în jos sau pot fi cicluri de câte o singură deplasare în jurul punctului de sprijin”. Cu toate acestea, dumnealor susțin că în ultimii ani, oamenii au găsit, voluntar sau involuntar, o metodă ca să contracareze deplasările din adâncuri: construirea bisericilor ortodoxe.

„Finisarea unei biserici activează câmpuri de forță deosebite și face în așa fel ca deplasarea energiei să se orienteze treptat în sus, sau cel mult lateral. În ultimii 15 ani de când ne cunoaștem noi, am remarcat că la fiecare biserică ortodoxă construită, câmpul de forțe de sub București s-a schimbat, a devenit mai stabil și mai puternic, ca și cum fiecare lăcaș de cult a funcționat ca un fel de amplificator și stabilizator de energie telurică”, încheie doamna Asaftei.

Stând și analizând opiniile specialiștilor, nu am putut să nu mă gândesc cu groază că fiecare zi este o zi periculoasă și poate fi ultima din viața unei metropole. Și abia atunci am realizat cât de înțelepți au fost strămoșii noștri, numind acest oraș Orașul Bucuriei, orașul care trăiește intens fiecare ceas din viața sa, orașul care se bucură de fiecare secundă care i-a fost hărăzită… Poate de zeii din adâncuri, poate de titani sau de entități a căror existență mintea noastră rațională și logică se teme s-o accepte.

PORȚILE TIMPULUI DE SUB BUCUREȘTI
Legendele vorbesc că Bucureștii ar ascunde în uluitoarea sa rețea de tuneluri (din care cele mai cunoscute sunt cele de la Curtea Veche, cel care leagă Giuleștiul cu Dealul Cotroceni și galeriile care unesc Palatul Ghica și Mânăstirea Plumbuita) așa-numitele „Porți ale Timpului”.
Acestea sunt folosite de vrăjitoare în anumite nopți, numai de ele știute, pentru a-și încărca bateriile energetice, în scopul practicării magiei negre sau albe. De aceea, sunt ținute în mare secret.
Totuși, în urma cercetărilor de documente și pe teren se pot localiza cu prudență nouă zone: Mântuleasa, Uranus-13 Septembrie-Panduri, Antiaeriană-Sălaj, Dealul Cotroceni, Foișor, Cocioc-Piscului-Văcărești, Mitropolie și Zețarilor-Drumul Găzarului.Cu mici excepții, „Porțile Timpului” se suprapun cu ceea ce radiesteziștii, cei care se ocupă cu neutralizarea radiațiilor nocive și echilibrarea energetică, le numesc „zone de iritare”.
Pomenite în trecut ca „zone necurate”, s-a observat că cei care au stat mai mult de opt zile în locurile geopatogene respective, manifestă stări de iritare, insomnie, migrene, crampe musculare etc., iar în timp, dacă nu se iau măsuri, apar disfuncții endocrine și chiar cancer.
Cunoscutul fizician A. Dincă recomandă printre metodele simple de corectare a perturbărilor mutarea patului, a canapelei sau a biroului, ori amplasarea în locuință a unor cristale de cuarț care absorb energia negativă. Oameni de știință de notorietate, precum doctorul francez Peyre și germanul Weitmann, au reușit să demonstreze că, în zonele malefice de care ne ocupăm, există acumulări masive de energie telurică. Această energie misterioasă ar produce cu predilecție întâmplări nefericite, pe anumite arii în care sunt amplasate clădiri sau drumuri. Specialiștii susțin că atât timp cât Bucureștiul este supus demolărilor și tăierilor masive de copaci, apar noi zone geopatogene.

Rușii A. I. Nizovski și N. N. Nepomniaski presupun că, în zonele anormale, cunoscute pretutindeni pe Terra, unde printre alte fenomene timpul își încetinește mersul, acționează raze energetice geopatogene, generate de interacțiunea otonilor – găuri negre minuscule dotate fiecare cu o energie care depășește puterea unei centrale electrice nucleare, în adâncurile pământului.
În asemenea zone anormale se încadrează și „Porțile Timpului” din Capitală, considerate de regretatul parapsiholog I. Țugui drept zone unde se acumulează fluxul informațional al lumilor paralele care străbate Universul.În exemplele pe care le vom da, există și posibilitatea ca, în „Porțile Timpului”, să se producă și fenomenul întoarcerii în timp prin tunelurile spațial-temporale, sau a „canalelor cosmice”, idee exprimată pentru prima dată de fizicianul J. Wiler în „Geometrodinamica”. Unele variante ale concepției respective examinează posibilitatea deplasării cu ajutorul „canalelor” nu numai în trecut, ci și în viitor, precum și în alte universuri și dimensiuni, în opinia gen. de brigadă dr. E. Streinu, în spațiul cosmic, existând posibilitatea a 120 de dimensiuni.
Și să nu uităm că, în teoria generală a relativității a lui Einstein, este imposibil să descrii un obiect ca ocupând un anume loc, într-un anume timp, chiar timpul fiind prea puțin studiat.Istoria cutremurelor în România
10 iulie 455: Un cutremur dezastruos a distrus mai multe orașe și sate în Transilvania.

August 815: cutremure puternice, timp de 5 zile, din Balcani până la Carpați, însoțite de distrugeri grave.

6 iulie 1092: cutremure catastrofale care au durat 8 zile, multe orașe și sate distruse, un mare număr de morți.

25 ianuarie 1348: mare seism în bazinul Dunării. 40 de șocuri într-o singură zi, resimțit puternic în Ungaria, Italia, sudul Germaniei etc.

29 august 1471: cel mai vechi dintre cutremurele cu dată certă, menționate de cronicile moldovenești. Epicentrul probabil: Vrancea; s-au produs stricăciuni în Moldova și Muntenia.

10 noiembrie 1523: cutremur puternic resimțit la Sibiu și Mediaș, unde a deteriorat primăria orașului.

26 octombrie 1550, ora 2: mare seism în sudul Transilvaniei. Durata:un sfert de oră.

10 august 1590, ora 21: mare seism în sudul și sud-estul Transilvaniei, cu efecte dezastruoase la Brașov, Râșnov, Sibiu și Mediaș; epicentrul probabil:curbura Carpaților, regiunea Vrancei.

1677: cutremur puternic la București. S-a dărâmat Biserica romano-catolică Bărăția.

9 august 1679, ora 3: mare cutremur în Moldova, s-au prăbușit turnul mare al cetății Sucevei, câteva biserici și numeroase case.

19 august 1681: între orele 1 și 2: puternic cutremur, timp de un sfert de oră, în Moldova, Muntenia și Transilvania, resimțit îndeosebi în curbura Carpaților; pagube mari: s-au prăbușit biserici, castele, locuințe.

12 iunie 1701, între orele 1 și 2 : cutremur puternic în Muntenia și Transilvania. Au fost distruse mânăstiri, biserici, cetăți, case.

11 iunie 1738: între orele 9:30-12:00, cutremur resimțit în special la București, lași, Focșani, Buzău, Sf.Gheorghe. La lași s-au prăbușit 11 mânăstiri, 15 case, 15 turnuri și o turlă de biserică. În munți s-au prăbușit stânci.

6 aprilie 1790: cutremur de mare amploare care a produs distrugeri și a înfricoșat lumea de la Dubno (Rusia) până la Istanbul, și din Banat până în Crimeea. A durat aproape 5 minute și a produs mari pagube în Transilvania, la București, la Roman și la Iași.

14/26 octombrie 1802: unul din cele mai mari cutremure resimțite vreodată la București, cunoscut după documentele vremii ca „marele cutremur din vinerea sfântă (Sfânta Paraschiva)”, durata: 10 minute, epicentrul probabil: Vrancea. La București s-au prăbușit toate turlele bisericilor, s-au dărâmat mai multe biserici și un mare număr de locuințe.

17 noiembrie 1821, orele 14:50-15:45: cutremure puternice resimțite în Moldova și în Muntenia. Locuințe deteriorate la Iași și București.

23 noiembrie 1829: cutremur violent însoțit de mari perturbații atmosferice la București; 150 case de piatră dărâmate sau avariate grav. Cutremurul a fost resimțit la Brăila spre miezul nopții.

11 ianuarie 1838: cutremur puternic, de mari proporții, resimțit din sud-vestul Rusiei până în Italia și Turcia. Pagube enorme în curbura Carpaților. Au fost distruse 39 de biserici în județul Vâlcea, 53 de biserici în județul Romanati, 17 biserici în județul Olt. Cele mai mari pierderi s-au produs în județele Râmnicu-Sărat și Putna, unde pământul s-a fisurat adânc. La București cutremurul a durat aproape 30 de secunde, au fost găsiți 8 morți și 14 răniți. Cel mai mult au avut de suferit clădirile masive. Prăbușirea stâncilor a barat râul Bicaz, formând Lacul Roșu.

1 martie 1894, ora 17:25 (scara Mercalli): cutremur de gradul 7 cu zgomote subterane la Panciu, Adjud, Focșani. Epicentrul probabil: Mărășești.

31 august 1894, ora 14,20: cutremur resimțit aproape în întreaga țară. În județele Putna, Tecuci și Covurlui și la București a fost de gradul 5. Au fost avariate numeroase clădiri.

4 aprilie 1904, ora 10,28: cutremur pe o mare suprafață din zona balcanică. În România au fost afectate Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea, Transilvania, Banatul. Intensități notate: București 6 grade, Turnu Măgurele 6 grade, Zimnicea 6 grade, Craiova 6 grade, Oradea 6 grade și județul Alba 5 grade.

25 mai 1912, ora 16,03: unul din cele mai puternice cutremure cu epicentrul în Vrancea, urmat de cutremure mai mici în cursul nopții și în zilele următoare. Intensitate maximă în județele Râmnicu Sărat și Putna. La Focșani și la Vidra, 9 grade.

14 iunie 1913, ora 9,30: cutremur catastrofal în regiunea Târnovo din Bulgaria, resimțit puternic în România, unde a produs distrugeri și panică. Intensitatea: București 7 grade, Turnu Măgurele, Giurgiu, Greaca, Oltenița și Călărași, 6 grade.

10 noiembrie 1940: cutremur vrâncean cu hipocentrul la 140 km (precedat la 22 octombrie, același an, de unul de o mai mică intensitate), cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter. Intensitatea 8 la București. Aria macroseismică pe care a fost resimțit are drept puncte de reper Leningradul, Moscova, Kerci (în U.R.S.S.), Istanbul (Turcia), Salonic (Grecia), Belgrad (Iugoslavia), Budapesta (Ungaria), Varșovia (Polonia). Durata propriu-zisă a fost sub 10 secunde. Aria de maximă distrugere s-a situat în zona Panciu, Focșani, Râmnicu Sărat. S-a soldat cu victime umane. Cea mai mare distrugere în București: prăbușirea blocului Carlton.

4 martie 1977 ora 21:22, magnitudine 7,4 grade, adâncime 94 km a făcut în timp de circa 55 de secunde, 1.578 de victime, din care 1.424 numai în București. La nivelul întregii țări au fost circa 11.300 de răniți și aproximativ 35.000 de locuințe s-au prăbușit. Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat la București unde peste 33 de clădiri și blocuri mari s-au prăbușit. Tot orașul Zimnicea a fost distrus, și s-a trecut la reconstruirea sa din temelii. Printre victimele cutremurului s-au numărat și câteva personaje marcante, precum Toma Caragiu.

30 august 1986 ora 00:28, magnitudine 7,1 grade, adâncime 131,4 km a produs mai multe pagube în Bsarabia decât în țară, la Chișinău prăbușindu-se 4 blocuri.

30 mai 1990 ora 13:40, magnitudine 6,9 grade, adâncime 80-90 km nu a cauzat pagube majore

31 mai 1990 ora 3:15 , magnitudine 6,4 grade, adâncime 80-90 km ca și predecesorul său, nu a produs pagube majore.

27 octombrie 2004 ora 22.34, magnitudine 6,0 grade, adâncime 90-100 km de asemenea nu a produs pagube importante.

25 aprilie 2009 ora 20:18, magnitudine 5,5 grade, adâncime 96 km nu a produs pagube importante

05 august 2009 ora 07:49, magnitudine 5,5 grade, adâncime 10 km / 1 km nu a produs pagube importante

08 Iunie 2010 ora 15:16, magnitudine 4,5 grade, adâncime 113 Km - nu a produs pagube importante

30 Septembrie 2010 - ora 05:31 , magnitudine 4,7 grade, adâncime 138 km, nu a produs pagube importante"

_________________
hgrancea@yahoo.com
Horia
Horia
Admin

Mesaje : 622
Data de inscriere : 20/07/2008

http://ipoteze.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum