Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ianuarie 2019
LunMarMierJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Ultimele subiecte
» Caragiale
Sam Ian 10, 2015 8:34 pm Scris de Horia

» Enigmele Bucurestiului
Joi Noi 07, 2013 4:29 pm Scris de Horia

» fara variante multiple
Mier Noi 06, 2013 8:24 pm Scris de Horia

» Miscarea Moderata
Mier Noi 06, 2013 8:22 pm Scris de Horia

» cum te poti debloca energetic
Mier Ian 30, 2013 11:28 am Scris de Horia

» Texte apocrife
Joi Dec 06, 2012 10:31 pm Scris de Horia

» DIONISIE EXIGUUS
Dum Noi 11, 2012 3:39 pm Scris de Horia

» Cerbobil vs Fukushima
Joi Noi 08, 2012 10:41 pm Scris de Horia

» filme youtube
Joi Noi 08, 2012 12:04 pm Scris de Horia

In loc de regulamente...

Lun Iul 21, 2008 12:42 am Scris de Horia

In loc de regulamente lungi si plicistioare pe care nu le citeste nimeni spun doar atit :
Vor fi sterse mesajele care nu respecta urmatoarele principii elementare:

-bunavointa
-bunacredinta
-buna-cuviinta
-bun-simt

In ciuda faptului ca forumul nu e vizitat …

Comentarii: 0

Bun venit !

Lun Iul 21, 2008 1:08 pm Scris de Horia

Scopul acestui forum este de a va oferi un loc de dialog civilizat.
Un loc unde discutiile sa decurga firesc, relaxat, fara incrincenari si contradictii stupide.
Am ales numele de ipoteze in ideea de a cunoaste cit mai multe puncte de vedere la intrebarile …

Comentarii: 0

Bine de stiut !

Dum Iul 27, 2008 12:11 am Scris de Horia

Acest forum fiind gratis asa cum se vede si din adresa, e bine stiut inca de la inceput ca :

- desi acum pe pagina nu apar reclame ele pot sa apara oricind iar continul lor nu depinde de mine
- forumul poate fi inaccesibil uneori din motive tehnice ... nu …

Comentarii: 0

Probleme de inregistrare ?

Joi Dec 16, 2010 12:05 pm Scris de Horia

Daca aveti probleme la inscrierea pe forum, e bine de stiut ca Yahoo mail duce mesajul in zona de spam, cautati acolo,
Daca nu merge nici asa lasati-mi un mesaj la hgrancea@gmail.com
Nu garantez ca raspund imediat, dar in citeva zile se rezolva Smile

Comentarii: 0

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 13, Mar Ian 04, 2011 10:22 pm
Statistici
Avem 44 membri inregistrati
Cel mai nou utilizator inregistrat este: flames

Membrii nostri au postat un numar de 986 mesaje în 240 subiecte

Dacia

In jos

Dacia

Mesaj Scris de Horia la data de Mier Mai 11, 2011 7:37 pm

CULTUL FOCULUI LA TRACI

Organizat de regina Hestia si de ucenicele sale, cultul focului se întinde pe întreaga arie tracica, de la Marea Baltica pîna mai jos de Marea Mediterana, de la Nipru pîna dincolo de Tisa, unde în sec. IX, apare cetatea Vesprem. O buna parte din „Tracia Mare” era sub administratia Geto-Daca. Înca din început, poporul dac apare în documentele vremii ca legat de acesta strabuna vatra. Ceva mai mult. Din perioada matriarhatului (pîna în anul 1900 î.Hr.), cînd cap al familiei era femeia, Dacii apar ca popor independent condus de regina Hestia. Ea a organizat dupa un ritual, cultul focului sacru, la resedinta regala, în cetati, ca si în vetrele locuintelor Traco-Dacilor. Focul, în general, era întretinut ziua si noaptea.

Chiar numele Dacia, Dac, etimologic, cu toate discutiile purtate de cercetatori, trebuie pus în legatura cu cultul focului, cu focul în general, în jurul caruia se desfasura întreaga viata mai întîi tribala si apoi regala matriarhala si patriarhala. În Legea lui Manu, indianul Daksa era numele unui zeu, ca si Dachsina = focul ceremoniilor sfinte. Dacia era tara focului sacru, a focului continuu si cuvîntul este autohton. În legatura cu cultul focului la stramosii Dacilor ar putea fi pus hidronimul „Rîul de Foc” din satul Comanita, judetulOlt.

Tot în perioada matriarhatului se încadreaza Bendis, care initial va fi fost regina Tracilor si care dupa moarte a devenit zeita. În Lexiconul lui Hesighyos din Alexandria (sec. V sau VI), gasim înre-gistrata: „Bendis: Artemis la Traci; la atenieni sarbatoarea zeitei Bendis. Busbaton: Artemis (Spun) tracii… marea zeita: Zice Aristofan despre Bendis, caci este zeita traca”. În toate este vorba de niste ucenice si urmase ale reginei Hestia (Vesta), care-si desfasurau activitatea pro-fetica în jurul focului sacru. Aici profetizau cele ce aveau sa se întîmple si dau sfaturi inspirate teuenergic. Zeita Bendis apare în pozitie ecvestra „întruchipînd-o simbolic pe femeia razboinica. Aceasta are o ramura de brad (nu de maslin!) în mîna stînga, sau cîte o ramura în fiecare mîna s…t. Perechea masculina a zeitei Bendis ar fi (sustine Herodot în persoana) zeul razboiului, în mitologia greca Ares”, respectiv Marte în mitologia romana. Ea ar fi fost regina amazoanelor înainte de Hestia. Hadrian Daicoviciu scrie ca Bendis a fost „divinitatea feminina dacica si tracica, zeita a lunii, a padurilor si a farmecelor”. Cultul Soarelui ceresc si al Focului Sacru, s-a pastrat pîna în zilele noastre. Pe stîlpii portilor în mai toate judetele Daco-Romaniei, apare sculptat Soarele.

Cultura daco-romana pastreaza numeroase vestigii din perioada matriarhatului. Citam aici faptul ca în judetul Bacau, lînga Moinesti la Poduri, „într-un sanctuar a fost descoperit un complex ritual format din 21 de statuete feminine pastrate într-un vas”. Dintre acestea 15 sint mai mari si asezate pe cîte un „tron de lut ars”, iar 6 figurine „mai mici, fara tronuri si decoruri”. Ele au fost numite „Soborul zeitelor”. O „Mare zeita”, s-a descoperit la Trufesti, în judetul Botosani, ca si în alte parti; ea a fost datata în jurul anului 3000 î.Hr. Adaugam la acestea, statuetele de lut ars, „printre care o zeitate feminina întruchipînd cultul fertilitatii, al belsugului”, descoperita la Liubcova, judetul Caras Severin, figurinele de lut de la Cîrna (azi Dunareni), judetul Dolj,medalionul de lut ars cu imaginea zeitei Diana-Bendis. Vasile Pîrvan spune ca „divinitatea feminina getica era adorata si ca Hestia”, „Marea zeita a pamîntului roditor si hranitor, existenta în Dacia „chiar înainte de venirea iranienilor”. "

BELAGINELE SAU LEGILE FRUMOASE
Cele mai elementare cunostinte ce trebuia sa le posede orice dac erau Legile frumoase sau Belaginele . Era un cod care cuprindea norme de comportare a cetatenilor regatului dac si ele fusesera alcatuite initial de zeita Hestia(Vesta) .
Zamolxe sustinea si el ca a intrat in legatura cu Hestia” , care i-a predat Legile frumoase (Belaginele) , dupa cum Moise le primise de la Yahve.
Zamolxe ca mare preot , observa ca dacii uitasera sfaturile ce le daduse Hesta-Vesta , s-a hotarat sa urce la tronul zeitei si-a intalnit-o in cereasca stralucire si neintrecuta frumusete , asa cum era de mii de ani,atunci Zamolxe a cuvantat : „Zeita a cerului , Slujitoare a Soarelui material si Soarelui ce tine in mana Cosmosul , legile date de tine au fost uitate . Eu le mai stiu dar as vrea sa le scriu chiar asa cum ni le vei porunci tu!” , „Scrie!”
Si marele Preot Zamolxe a scrie aceste legi , (Belaginele)-Legile frumoase , dupa care s-a condus Statul dac si ele s-au raspandit in lumea intreaga,de mentionat faptul ca legile Dacilor au fost scrise de Zamolxe si nu au fost predate numai oral .
Zamolxe a preluat legile frumoase,dupa care sa condus statul Dac,dar tot el a fost si cel care a facut trecerea de la matriarhat la patriarhat.
Mentionez ca Zamolxe nu este un nume de persoana,este o indeletnicire,o practica,o functie,inseamna mare preot.
Deci printr-un barbat,printr-un mare preot de la regina Hestia,care ulterior a fost zeificata,s-a facut trecerea de la matriarhat la patriarhat

Vechea Europa.
Din ultimele cercetari arheologice, cel mai vechi popor este cel al dacilor. Vezi dovezile scrise de la Tartaria. Romanii NU AU EXISTAT inainte de - 500 decit ca o comunitate minora in jurul Romei. Acestia sint romanii NOI pe cind dacii erau deja romanii VECHI. Localitati ca Romula, Rominia etc. erau expresia ROMEI VECHI, din care a descins ROMA NOUA, cea italica.

Australanthropus Oltenensis. C. Nicolascu Plopsor a descoperit la Bugiulesti in Oltenia prima statiune australanthropopitheciana din Europa. Acestea sint confirmate la 1,8-2,000,000 de ani vechime. Locul in sine facea parte din teritoriul Daciei. La acestea se adauga tablitele de lut ars de la Turdas, Valea Nandrului si Tartaria. Acestea demonstreaza existenta cultului Soarelui la stramosii daci (cult care este central in Veda, va ajunge central in Egipt drept Ra (Sure-ya) si in religia Olimpica).

Dacia - Dokia, slujitoarele Soarelui.
Din surse etnografice, prima regina a Daciei a fost Dacia-Dokia sau Soritza, slijitoarea Soarelui, pe la -3000. Alta regina a fost Hestia-Istia-Vesta sau vestalele, slujitoarele Focului Sacru (Focul, Agni-Ignat este zeul central al Vedei prin care se ajunge la ceilalti zei in procesul arderilor de tot). Vestala a coborit din cer pe un trasnet si era marea preoteasa a Colegiului Fecioarelor (In Veda, Indra este cel care minuieste trasnetul, intotdeauna de partea arienilor). Regatul preistoric Dac avea la baza cel mai de seama cod al lumii antice, Belaginele (bela+logos).

Zeita Hestia si Olimpul. Dupa -2500, tracii din Scitia Minor au dus cultul Hestiei (Vestala) pina la Olimp. (Data este mai probabila dupa -1900, secolul marii expansiuni ariene, care pornind din Dacia a cuprins TOATA lumea in urmatorii 1000 de ani). Grecii erau amestecati cu Tracii si (Hesiod) nu a mai spus neamul din care a provenit ea. (Aici D. Balasu cade in capcana anglo-saxonismului modern care a raspindit in lume incorectul nume de "grec" aplicat lumii antice. Grecii la care se refera D.Balasu SINT tracii care s-au asezat in zona egeana si EVIDENT ca o aveau pe Hestia doar si ei proveneau tot din Dacii vechiului cult al Vestalelor. Hesia nu a fost dusa "grecilor" (Vezi Savescu care, de pe extrema opusa, considera ca "grecii" pur si simplu "au furat" traditiile Dacilor) ci Hesia ERA parte integranta din acei "greci", faimosii Ionieni, poporul regelui Ion). Ultima Mare Preoteasa in Dacia a fost Zalmoxa.

Etimologia cuvintului Zalmoxa.
Numele Marelui Preot si rege Dac a fost Zalmoxa din "sal"+"moxa". Salii sint preotii zeilor Daci Marte, Hercule si Apolo. Izvoarele istorice relateaza trei mari legislatori antici, Zarathustra, Zalmoxis si Moise, reprezentantii celor mai vechi si evoluate popoare antice: Iranienii, Dacii si Evreii. (Aici D.Balasu este cit se poate de departe de adevar, poate robul formatiei sale preotesti. Iranienii sint pur si simplu Daci la origine, si inca Daci Tirzii, de dupa -1700 cind Arienii-Daci au atins Persia (si care vorbesc inca cu multe cuvinte rominesti). Iranienii erau pur si simplu un popor nou in antichitate. Evreii sint CEL MAI NOU popor al lumii antice, mult dupa Iranieni. Vremea lui Avram, cu care incepe neamul evreilor, este dupa -1400, -1300 cind evreii apar brusc in Palestina venind din desert. Regatul evreilor se fiinteaza la -1000, -900 sub regele David si Solomon. La formarea PRIMULUI regat evreu in Palestina, Dacii erau o civilizatie MULTI-milenara ! Toate sursele istorice scrise dovedesc indubitabil ca evreii isi datoreaza cultura mai ales culturii ariene-dace pe care au gasit-o in Palestina antica. ). Diodor din Sicilia, -21, afirma ca: "La arieni, Zatharustes sustine ca o zeita buna i-a dat legile intocmite. La asa numiti Geti, care se cred nemuritori, Zalmoxis sustine ca Hestia i-a dat legile, iar la iudei Moise spune ca a intrat in legatura cu Iahve". Aceasta afirmatie antica dovedeste ca inca atunci legile teocratice erau crezute a fi provenite din Belaginte. (Aici D.Balasu nu observa linia cronologica care devine linia evolutiva: Belagintele Dace, Avesta Persana, Veda Indiana si Legile lui Moise, care se inscriu in cronolgia arheologica: -xxxx-1900 marea expansiune din Dacia, -1700 asezarea in Iran, -1500 asezarea in India, -1400-1300 aparitia evreilor si inceputul culturii Biblice. Vezi cartea Dacia Ariana care traseaza paralela Veda-Moise.)

Universitatea Zalmoxiana.
Sub Zalmoxa, se construieste in Dacia cea dintii scoala cu local propriu, Andronicul. Preotii Zalmoxieni predau teologia, cultul zeului Soare, astronomia si astrologia. Elevii lui Pitagora de mai tirziu si-au facut studiile la Scoala Zalmoxiana. Dupa Platon si Socrate, ina Dacia traiau cei mai invatati medici din lume. Hesyhius afirma ca Zalmoxa "a promovat o invatatura despre un trai nou, mai intelept decit al grecilor". Tot Zalmoxa aintrodus studiul Belagintelor care stau la baza civilizatiei umane. Victor Aurelius scria ca mama lui Galer (Ler, imparatul Daciei Mari, dupa cucerirea Romei de catre daci, culminata cu mutarea Romei la Bizantia sub Constantin) aduce "sacrificii zeilor de munte ... aproape in fiecare zi si-i primea pe slujitorii sai la mese si ospete". (Sacrificiile zilnice, la focul lui Agni, sint o constanta a culturii Veda pina in ziua de azi, sub forma Hinduismului). Mama imparatului Aurelian a fost preoteasa a zeului Soare. Mama lui Galer a fost preoteasa la Romula, jud. Romanati. Iordanes (dupa anul +500) afirma ca Belagintele in limba Daca se pastrau inca.

Giganticul arbore uman al Daco-Tracilor.
Herodot afirma ca "Neamul Tracilor este cel mai mare si mai numeros din lume, dupa cel al Indienilor. tracii au mai multe nume dupa regiuni dar obiceiurile sint aceleasi la toti". (Urmeaza in carte o lista de 180 de ramuri Trace. Eu cred ca de fapt erau cu mult peste acest numar, dar cine sa le fi confirmat vreodata? De multe ori identificarea nomenclaturala se facea la nivel de ... cetate ! cum ar fi Troieni, Lidieni, Carieni, Didineni, Atenieni etc., nume clar confirmate in surse dar care se refera la ACELASI popor, in cazul de mai sus Ionienii regelui Ion. In limbaj contemporan nu am spune nici macar Ardeleni, Bihoreni, etc. ci de-a dreptul Clujeni, Oradeni etc. si asa mai departe, din sat in sat, intre Cluj si Oradea !). Tracii erau autohtoni in Lidia, Pont, Galatia, Pamfilia, Pisidia, Cilicia, Siria, Palestina, Arabia, etc. (Dacii-arieni nu numai ca traiau in Palestina, dar AU DAT NUMELE Palestinei si au fondat faimosul Ierusalim, origine confirmata chiar in ... Biblie ! Vezi Dacia Ariana). Afirmatia ca daco-getii au disparut este o grava eroare de istorie universala. O limba majoritara nu moare ci evolueaza. (Toate limbile Romantice plus Greaca, Iraniana si mai multe limbi Indiene sint dovada vie a acestui fapt. Vezi "Noi Nu Sintem Latini". D. Balasu nu aduce argumente tehnice ale continuitatii limbii Dace-Ariene, dar aduce argumente culturale, de bun simt si logice care au lipsit din repertoriul lingvistilor din ultimii 200 de ani.

Aici nu putem da vina pe nimeni, cit timp noi insine i-am ingropat pe Daci de vii. Sa spunem clar tuturor din jurul nostru ca Dacii sint inca vii si nevatamati, in toata Romania si imprejurimi, acolo unde au fost de la inceputul istoriei.

Pe plan personal nu trebuie sa lupti cu mapamondul, doar cu tine insuti si cercul tau apropiat: daca faci asta, ti-ai facut o datorie Universala, cu urmari Universale. Schimbarea lumii incepe cu tine. ).


https://www.facebook.com/home.php?sk=group_117777874914508&ref=tsUltima editare efectuata de catre Horia in Mier Mai 11, 2011 9:30 pm, editata de 3 ori

_________________
hgrancea@yahoo.com
Horia
Horia
Admin

Mesaje : 622
Data de inscriere : 20/07/2008

Vezi profilul utilizatorului http://ipoteze.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Dacia

Mesaj Scris de Horia la data de Mier Mai 11, 2011 9:09 pmUltima editare efectuata de catre Horia in Mier Mai 11, 2011 9:36 pm, editata de 1 ori

_________________
hgrancea@yahoo.com
Horia
Horia
Admin

Mesaje : 622
Data de inscriere : 20/07/2008

Vezi profilul utilizatorului http://ipoteze.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Dacia

Mesaj Scris de Horia la data de Mier Mai 11, 2011 9:32 pm

MI se pare surprinzatoare asemanarea intre
TRACI si GRACI.... si in final GRECI

_________________
hgrancea@yahoo.com
Horia
Horia
Admin

Mesaje : 622
Data de inscriere : 20/07/2008

Vezi profilul utilizatorului http://ipoteze.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Dacia

Mesaj Scris de Horia la data de Mier Mai 11, 2011 9:45 pm


_________________
hgrancea@yahoo.com
Horia
Horia
Admin

Mesaje : 622
Data de inscriere : 20/07/2008

Vezi profilul utilizatorului http://ipoteze.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Dacia

Mesaj Scris de Horia la data de Mier Mai 11, 2011 10:10 pm

Am gasit o versiune a legilor belagine:

LEGILE BELAGINE

Cam la amurg, în jurul focului,
Artemis și suratele Ei,
Bătrâni, bărbați, femei și copii
Veghează în mila Cerului

Tot întrebând-O, Artemis a spus:
- Fericiți cei ce-s cutezători.
Că a lor este victoria
În plaiurile cele sfinte.

Fericiți cei ce plâng, că aceia
În dalbe ceruri s-or mângâia.
Fericiți cei blânzi, că aceia
Vor moșteni întreg pământul.

Fericiți cei care flămânzesc
Și însetează de știință
Că aceia se vor sătura
Si niciodată n-o mai răbda

Fericiți aceia care muncesc,
Pământul făcându-l grădină,
Că ei vor culege roadele
În Grădinile Cerurilor

Fericiți vor fi și cei milostivi.
Căci aceia se vor mântui.
Fericiți cei curați în suflet
Că s-or hrăni doar cu lumină

Fericiți făcătorii de pace,
Că Fii Cerului s-or chema.
Fericiți cei prigoniți pentru
Dreptate, că a lor este Raiul

Fericiți veți fi voi, inițiați
În Legământul Tainic și Nou,
Că veți bea din Apa Vie
Și veți găta renașterile
Primind pe veci ca moștenire
Fiecare câte o stea în dar,
Veghind Divina Rânduire,
Investiți cu Glorie și Har
Herto Valus Cartea Secretă


_________________
hgrancea@yahoo.com
Horia
Horia
Admin

Mesaje : 622
Data de inscriere : 20/07/2008

Vezi profilul utilizatorului http://ipoteze.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Dacia

Mesaj Scris de Horia la data de Mar Sept 06, 2011 11:31 pmZona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a început cu adevărat civilizația umană. Acest adevăr este destul de greu de digerat pentru celelalte mari națiuni, printre care și cu aspirații inalte la titlul de popor ales…În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume(18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vre-o dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tăblițele de la Tărtăria, județul Alba 5-6.000 înainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, și tot de aici au plecat și s-au format celelalte popoare indo-europene și nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciții, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmații, elenii(ahei și dorieni), fenicienii….etc.


Traco-dacii reprezintă cea mai veche și mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizației Sumeriene, și totodată cea mai numeroasă (180 - 200 de triburi). Ei puteau fi găsiți în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franța, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa……chiar și Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuși Burebista.Scrisul și odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spațiul tracic și abia mai târziu in spațiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.


Începând cu anul 1995, dupa studii îndelungate, însă intenționat ținute la subsol, o serie de savanți americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populație neașteptat de dezvoltată, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii știau să lupte călare și cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.


Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvârșită, toate convențiile fiind încheiate verbal și apoi păstrate cu sfințenie. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băț lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.
Traco-dacii erau singura civilizație din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.În jurul anului 1400 Î.C, se construiește în Tracia nord-Dunăreană, cea dintâi școală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoții Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare și al celor 12 constelații).
Confom mărturiilor rămase posterității ale lui Platon și Socrate, însuși Pitagora și-a completat studiile la școala Zamolxiană , și tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.
Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaților,( Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia , unde au fost cunoscuți ca Cimiry. Migrați ulterior către Italia, Spania, Anglia și Irlanda au fost cunoscuți sub denumirea de celți.


Zona Nord -Dunăreană (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat în aproape toate bogățiile pământului, cu terenuri agricole(Grânarul Europei de mai târziu), pășuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorității dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungați din vatra strămoșească și nici deznaționalizați.Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradițiile strămoșilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuțioase de sânge, demonstrează un alt miracol : în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupație romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoșilor noștri.


România rămâne un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, că românii vor deveni un popor îndrăgit și respectat de toate popoarele lumii.


Bibliografie:
- Augustin Deac - Istoria Adevărului Istoric
- P.L.Tonciulescu - Ramania, paradisul regăsit
- Nicolae Densușianu - Dacia Preistorică , Vol.1, 2, 3, 4, 5
- Cornel Bârsan - Revanșa Daciei


_________________
hgrancea@yahoo.com
Horia
Horia
Admin

Mesaje : 622
Data de inscriere : 20/07/2008

Vezi profilul utilizatorului http://ipoteze.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Dacia

Mesaj Scris de Horia la data de Sam Mai 19, 2012 11:49 pm


Am intilnit la multa lume conceptia ca sa nu ne mai plingem,
ca nu din cauza altora ne merge noua prost ci exclusiv din cauza noastra ... ca avem tot felul de defecte si metehne .
.. cei care ginesc asa ... ca nu ne vrea nimeni din afara raul cum isi explica cele ce urmeaza ?

E vorba de lucrari istorice in care se vorbea despre istoria poporului nostru si care au disparut ... au ramas doar referinte despre ele.

- „Dacia”, jurnalul împăratului Caius Ulpius Traianus, s-a pierdut;
- „Getica”, o lucrare scrisă de Criton, medicul personal al lui Traian, a avut aceeași soartă;
- „Istoria geților”, scrisă de prelatul-filozof Dios Chrysostamos, s-a pierdut într-un mod cu totul ilogic pentru un filozof de asemenea talie, numit și Ioan Gură de Aur.
- „Getica”, o lucrare de sinteză a lui Dios Cassius Coceianus, nepotul filozofului menționat mai sus, a avut aceeași soartă. Alexandrianul Appianus, istoric grec, a scris o impresionantă lucrare în 24 de volume, numită „Istoria Romanilor”. Un lucru foarte curios: s-a pierdut doar volumul al XIII-lea, în care se relata amănunțit chiar cuceririle romane în Dacia.
- Caninius a scris în versuri istoria expediției lui Traian. S-a pierdut!
- Plutarh a scris o biografie a lui Traian pierdută fără urmă.
- Ammianus Marcellinus a scris 31 de cărți în care tratează istoria romană de la împăratul Nerva până la Valens. Și din acestea au dispărut doar primele 13, cele care tratau istoria cuprinsă între anii 96 până la 350. Tocmai cele care vorbeau despre Dacia.
- Apollodor din Damasc, celebrul arhitect, a descris detaliat construcția podului peste Dunăre într-o carte. A dispărut.
- Opera marelui Ovidiu, exilat la Tomis, a rămas aproape intactă, cu excepția poeziilor scrise în limba geților. Care au dispărut!
- Martin Opitz, reprezentant al literaturii germane, numit de către Mihai Ibașcu „cel mai de seamă poet al veacului său”, a sosit în Transilvania la invitația principelui Gabriel Bethlen. Timp de 12 ani a adunat material pentru lucrarea „Dacia antiqua”, inclusiv colindând ținuturile transilvane. În anul 1639 moare răpus de ciumă la Danzig, iar manuscrisul său a dispărut în condiții suspecte!

- După ce Bogdan Petriceicu Hașdeu a dovedit existența unui substrat dacic al limbii române, s-a s-a încercat discreditarea sa morală și științifică. Chiar de către latiniștii români. Pentru ca lucrarea sa „Mitologia dacilor”, să dispară.
- Nici siturile nu au fost cruțate. Munții Orăștie au fost sistematic prădați și jefuiți de tezaurele lor istorice, mărturii ale unei civilizații și culturi geto-dacice de neprețuit. Începutul l-au făcut romanii. „În Evul Mediu, Regii Ungariei și Austriei, Matei Corvin și Carol al VI-lea, au organizat pe Mureș, și pe Dunăre, interminabile convoaie de transport cu relicve arheologice destinate pierzării spre Budapesta și Viena.
- În luna septembrie a anului 1832 arheologul J. Ackner a descoperit la Sarmisegetusa o foarte frumoasă, interesantă, dar și extrem de reprezentativă piesă arheologică: „Victoria dacică” înconjurată de genii, un mozaic care, printre altele, avea ornamente vegetale încrustate cu misterioase simboluri, care înconjurau un înscris tainic, rămas nedescifrat. Această relicvă, atât de prețioasă pentru neamul nostru, a dispărut fără urmă. Întrebat în epocă, arheologul maghir E. Ballum a declarat că știe unde se află acest mozaic, dar „nu poate divulga adevărul din motive politice”
- Nu multe persoane cunosc că pe Insula Șerpilor, în secolul al XIX-lea, se găseau ruinele unui imens templu antic închinat lui Apollo. Practic, au fost demolate complet și transportate la Moscova, unde au dispărut.

Și geografiile care descriau teritoriile dacice au dispărut
- Marele Strabon a scris o carte despre Tracia și Dacia, care a dispărut.
- „Marele geograf Marin din Tyr descrisese în amănunțime teritoriile locuite de geți și daci, dar lucrarea sa nu a ajuns până la noi, decât într-o palidă măsură, prin intermediul unei prezentări făcute de Ptolemeu”
- Din hărțile antice nu s-a păstrat nici una care să înfățișeze Dacia veche. În schimb, lucru foarte curios, s-au păstrat cele care reprezintă Dacia de după cucerire.

Cum vi se pare ? pura intimplare ?

_________________
hgrancea@yahoo.com
Horia
Horia
Admin

Mesaje : 622
Data de inscriere : 20/07/2008

Vezi profilul utilizatorului http://ipoteze.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Dacia

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum